Caroline de Maigret (FR)

International Forfatterscene

fredag 5. februar 2016 kl. 17:00 Dronningesalen


Imod mørkemænd og moralister

Caroline de Maigret er medforfatter til bogen How to Be Parisian Wherever You Are. Indbegrebet af parisisk cool: model, muse, musikproducer. Hun lever på parisisk og tror på kvinders styrke. I samtale med Ellen Hillingsø.

Alt imens vores billede af Paris som lysets by i løbet af 2015 er blevet sat på prøve, har den internationale bestseller How to Be Parisian Wherever You Are trodsigt gået sin sejrsgang verden over, oversat til over 32 sprog – nu også til dansk. På International Forfatterscene har vi inviteret én af forfatterne, Caroline de Maigret, som ud over at være musikproducent, muse hos Chanel og topmodel er feminist med en grundlæggende tro på, at kvinder ejer fremtiden. Og den tro går hånd i hånd med manifestationen af de værdier, der udgår fra metropolen Paris.

At leve på parisisk som kvinde indebærer bl.a., at man aldrig bliver en mater dolorosa, som centrerer sit liv udelukkende om sine børn. I princippet vil pariserinden aldrig give noget som helst op af det udsvævende liv, hun levede, før hun fik børn, og som det kræver at bo i Paris. Og hvad sker der, når man ikke opgiver noget for sit moderskab: Kaos. Og en masse af det! Så meget, at det bliver en ny slags orden, hvilket blot lærer børnene, at en af de vigtigste værdier i livet netop er La Joie de vivre. Glæden ved livet: Vin hver dag, croissanter til morgenmad, høje hæle og en gang imellem nøgen under sin Burberry Trench.
How to Be A Parisian dansk 

Et af bogens store projekter er at frigøre kvinder fra de perfektionskrav, som damebladsindustrien udskriger. Kvinden opfordres til at være sin egen ridder i skinnende rustning. Og fra byernes by udgår budskabet: Glem alt om (amerikansk) moralsk og politisk korrekthed, om at være perfekte i udseende, i karriere, i kærlighedsliv og moderskab.

Caroline de Maigret vil i Dronningesalen i samtale med skuespiller Ellen Hillingsø fortælle om sin karriere, sine holdninger til feminisme og selvfølgelig om bogen How to Be Parisian Wherever You Are. De to kvinder vil også diskutere de værdier, som Paris og Frankrig symboliserer, og deres betydning i verden af i dag. Samtalen foregår på engelsk.

Ellen Hillingsø


Ellen Hillingsø

____________________________________________________________________________________________________________________________
How to Be Parisian Wherever You Are udkommer på Lindhardt og Ringhof på dansk 4. februar: How to Be Parisian - kærlighed, stil & dårlige vaner. Forfattere: Caroline de Maigret, Sophie Mas, Audrey Diwan og Anne Berest

Arrangeret i samarbejde med Den Franske Ambassade i Danmark og forlaget Lindhardt og Ringhof.

logo L & R

Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

UDSOLGT

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Efter arrangementet serveres chokolade fra Summerbird

Tak til: