Meg Wolitzer (US)

International Forfatterscene

mandag 16. november 2015 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Nina Subin.
Foto: Nina Subin.

Kønskamp med satire og overskud:
Meg Wolitzer skriver fængslende samtidslitteratur

Meg Wolitzer udkom første gang på dansk i foråret 2015 med romanen Hustruen, som en overgang var placeret på Weekendavisens Kritikerliste, hvor den fik følgende ord med på vejen: "Amerikanske Meg Wolitzer giver stemme til en hustru, der har ofret alt for sin mand. Resultatet er ætsende og overbevisende."

I romanens indledning er fortælleren, Joan Castleman, og hendes mand Joe på vej til Helsinki, hvor sidstnævnte skal modtage en fornem litterær pris for sit succesrige forfatterskab. Romanen former sig nu som Joans tilbageblik på det 40 år lange ægteskab, hvor hun må indse, at hun har ofret sine egne drømme og ambitioner for ægtemandens karriere. Og inden flyet sætter landingshjulene på finsk jord, har hun taget beslutningen: Hun vil skilles.

I en anmeldelse af romanen (oversat af Ellen Boen) i dagbladet Information skrev Tonny Vorm: "Men de mange vægtige spørgsmål tynger aldrig romanen, der takket være Ellen Boe også på dansk er båret af en sproglig lethed samt et på én gang raffineret og humoristisk anslag. Dramaet er spændt hårdt op i de sidste kapitler. Heldigvis læser man ikke blot for at nå frem til slutningen, men lige så meget i påskønnelse af alle de detaljer, som Wolitzer får med i sin overordnede handling og i portrættet af sin hovedpersons liv og lidenskaber."

Hustruen er i øjeblikket ved at blive filmatiseret med Glenn Close i hovedrollen.

Meg Wolitzer debuterede 1982 med romanen Sleepwalking. Siden har hun skrevet en lang række kritikerroste romaner, bl.a. The Position (2005), The ten-year Nap (2008) og senest The Interestings (2013). Hustruen udkom på amerikansk i 2003 med titlen The Wife. Meg Wolitzer vil i Dronningesalen vil hun navnlig tale om Hustruen.

billedetekst som læses af skærmlæserJohanne Mygind

Meg Wolitzer vil være i samtale med journalist Johanne Mygind, som er master i antropologi i Europa fra University of Sussex. Hun skriver og arbejder med litteratur, køn, politik og samfundsvidenskab, har arbejdet på P1, Information og Weekendavisen samt skrevet bogen Opdrift - 11 mønsterbrydere fortæller.

Standard 110 kr.
Diamantklub 70 kr.
Studerende 60 kr.

KØB BILLET 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram


Tak til: