Elif Shafak (TR) - UDSAT

International Forfatterscene

tirsdag 7. april 2015 kl. 20:00 Dronningesalen
Elif Shafak skriver på både engelsk og tyrkisk, og i hendes litteratur (senest 'The Architect's Apprentice', 2014) blandes øst og vest, det lokale og det globale, sufisme og rationalisme.
Elif Shafak skriver på både engelsk og tyrkisk, og i hendes litteratur (senest 'The Architect's Apprentice', 2014) blandes øst og vest, det lokale og det globale, sufisme og rationalisme.

Arrangementet er udsat

Af personlige årsager er Elif Shafak desværre nødt til at udsætte sit besøg i Den Sorte Diamant. Vi arbejder for fuld kraft på at finde en ny dato hurtigst muligt og vender tilbage, så snart den ligger fast.  

Har du købt billet, gælder den naturligvis stadig på den nye dato. I fald du til den tid er forhindret, kan billetten refunderes. For yderligere spørgsmål, kontakt Juliane Hartsø Lassen på juhl@kb.dk

 ********

Efter Orhan Pamuks Nobelpris i litteratur i 2006 er Elif Shafak den første tyrkiske forfatter, der har fået stor international opmærksomhed. 

Især romanerne The Bastard of Istanbul (2006 (Bastarden fra Istanbul, 2009)) og The Forty Rules of Love (2010) har slået hendes navn fast. Den sidste er kommet i et oplag på 550.000 eksemplarer, hvilket er mere end nogen roman af Pamuk.

Om Elif Shafak, der som diplomatbarn delvist er opvokset i Vesten, har lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet, Marie-Louise Svane, bl.a. skrevet, at hun ’har et kærligt blik for paradokserne og mytomanien i det traditionelle tyrkiske liv, og hun skildrer det med en sproglig fabuleren, der trækker netop på de ressourcer. Bastarden fra Istanbul er på én gang en kærlighedserklæring til Istanbul og en drøj analyse af tyrkisk politisk mentalitet.’

I sin anmeldelse af romanen i Weekendavisen skrev Lars Bonnevie bl.a.:
’En knippelgod historie med masser af store konflikter, alle reelle, hvor emnets alvor skjules diskret bag stilens levende underfundighed, der er transporteret videre til dansk med fint gehør.’

the-architects-apprentice copy   

Elif Shafaks seneste roman, 'The Architect's Apprentice'

I en TED-talk fra 2010 fortæller Elif Shafak om nogle af de fordomme, hun har mødt som både 'muslimsk forfatter' og 'multikultural forfatter'. I stedet fremhæver hun det dobbeltsidige ved sin litteratur:
'One part of it is rooted in Istanbul, with strong Turkish roots, but the other part travels the world, connecting to different cultures. In that sense, I like to think of my fiction as both local and universal, both from here and everywhere.'

I 2014 udkom herhjemme Elif Shafaks anden roman på dansk, Ære.

Arrangementet foregår på engelsk.

BIBLIOGRAFI (på engelsk):
The Saint of Incipient Insanities, 2004
The Flea Palace, 2005
The Gaze, 2006
The Bastard of Istanbul, 2006
The Forty Rules of Love: A Novel of Rumi, 2010
Black Milk: On Writing, Motherhood, and the Harem Within, 2011
Honour, 2012
The Architect's Apprentice, 2014

Synne Rifbjerg

I samtale i Dronningesalen med Synne Rifbjerg, som i en årrække har været kulturjournalist på Weekendavisen, hvor hun har skrevet med særlig fokus på international litteratur og billedkunst. Hun har desuden i en årrække været ledende kraft på Louisianas live-litteraturscene 'Louisiana Live', hvor hun dels har været med til at kuratere programmet, dels selv har interviewet en lang række af gæsterne på scenen.

Standard 110 kr.
Diamantklub 60 kr.
Studerende 70 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

International Forfatterscene arrangeres med støtte fra

Kristeligt Dagblad

Tak til: