Nathalie Rykiel (FR)

International Forfatterscene

lørdag 31. januar 2015 kl. 16:00 Dronningesalen
I 100-året for kvinders stemmeret i Danmark vil Nathalie Rykiel også tale om beklædningens rolle for kvinders frigørelsesproces.
I 100-året for kvinders stemmeret i Danmark vil Nathalie Rykiel også tale om beklædningens rolle for kvinders frigørelsesproces.

Kærlighed, elegance og business. I forlængelse af fotoudstillingen Cooper & Gorfer: The Weather Diaries får International Forfatterscene besøg af Nathalie Rykiel, forfatter og frontfigur i et af Paris’ største modehuse Sonia Rykiel, der hylder den frie, rebelske og belæste kvinde.

Nathalie Rykiel er datter af modeskaberen Sonia Rykiel, og i 1975 blev hun model i modehuset, der bærer moderens navn. Senere avancerede hun til dirketør for modehuset med alle dets linjer: Sonia Rykiel, Sonia by Sonia Rykiel, Rykiel Enfant og Sonia Rykiel Maison, hvoraf hun har skabt de fleste. I dag står hun i spidsen for bestyrelsen. Hun har siden 1997 også tilført kollektionerne en stribe parfumer og leget med begreber som dristighed, sansning og seksualitet. Når hun bliver bedt om at beskrive, hvad Sonia Rykiel-mærket står for, siger hun ”French chic, parisian chic, left bank chic, og helt præcist Saint germain de près chic!”

Nathalie Rykiel er selv mor til tre børn, på 17, 27 og 30 år, hvoraf datteren Lola Rykiel også er trådt ind i familiefirmaet. Med deres ikoniske mor har både datter og barnebarn efterhånden fundet deres egne centrale pladser i modehuset. Nathalie Rykiel har udover i en årrække at have været chef for firmaet selv været ikon på en af modehusets berømte parfumer.

Som modedesigner er Nathalie Rykiel kendt som en mester i lækkert strik i smukke farver og navnlig fremhævet for sine stribede striktrøjer. Som forfatter af selvbiografien Tu seras une femme, ma fille (2009) og manifestet L'Élégance (2013) er hun blevet kaldt kompromisløst ærlig, fordi hun ikke blot fortæller om sig selv som fri og handlekraftig forretningskvinde, men også om at løfte arven efter sin mor, der i forlængelse af ungdomsoprøret i 1969 var pioner inden for moden og skabte beklædning, som stadig hylder den frie, rebelske og belæste kvinde.

2015 er året, hvor vi fejrer hundredeåret for kvinders stemmeret i Danmark, og den franske modeskaber vil under interviewet i Det Kongelige Bibliotek, ud over naturligvis at tale om mode, også komme ind på den kolossale rolle, beklædning altid har spillet og i høj grad stadig spiller for kvinders frigørelsesproces. 

Arrangementet foregår på engelsk.

Rykiel omslag copy   

 

 

I samtale med journalist Stephanie Surrugue, som er studievært på TV 2's morgenprogram Go’Morgen Danmark. Tidligere vært og redaktionschef på Kulturen på NEWS (siden 2011). Surrugue var reportagejournalist og kulturskribent på dagbladet Politiken 2001-2011. Har bl.a. skrevet Det Store Bogtyveri (2005, med Lea Korsgaard) og Enegænger – portræt af en prins (2010).

Arrangementet er skabt i samarbejde med Institut Francais, Den Franske Ambassade og Copenhagen Fashion Week.


 
Standard 110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
BILLETSALG HER

Diamantklubmedlemmer kan reservere billetter på klubtelefonen 91 32 48 88. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

International Forfatterscene arrangeres med støtte fra

Kristeligt Dagblad

Tak til:


Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os
@sortediamant