Thomas Piketty (FR)

International Forfatterscene

torsdag 11. december 2014 kl. 20:00 Dronningesalen
Fotograf: Emmanuelle Marchadour.
Fotograf: Emmanuelle Marchadour.

Med Kapitalen i det 21. århundrede (2014) har Thomas Piketty sat en ny standard for, hvordan vi taler om økonomi og om økonomisk ulighed, lokalt og globalt, og bogen har gjort den franske økonomiprofessor til et verdensnavn.

Kapitalen i det 21. århundrede har for længst opnået bestsellerstatus og bliver allerede nu anset som et af de mest uomgængelige værker inden for økonomisk tænkning i nyere tid.  I sin kritiske tilgang til de seneste 200 års samfundsudvikling påviser Piketty, hvordan kapitalismen langsomt har undermineret de forventninger om demokrati og lighed, vi har bygget vores samfund på. Hans grundtese er, at ulighed i kapitalistiske samfund kun kan bremses gennem statslig indgriben, og hans bog er som helhed umulig at komme udenom, hvis man vil forstå nutidens og fremtidens samfundssystemer.

Hovedpersonen selv fik allerede sin ph.d. i en alder af blot 22 år, og den økonomiske superstjerne har siden undervist på det prestigefyldte amerikanske universitet Massachussets Institute of Technology. Desuden har han grundlagt Paris School of Economics og blandt andet arbejdet som økonomisk rådgiver på franske Ségolène Royals præsidentkampagne.

Piketty omslag 

Nobelprismodtageren Paul Krugman har sagt om hans værk:

"Man kan roligt regne med, at Kapitalen i det 21. århundrede vil blive årets vigtigste bog om økonomi – og muligvis årtiets vigtigste. Piketty, nok verdens førende ekspert i indkomst- og velstandsulighed, dokumenterer ikke alene den stigende koncentration af indtægt i hænderne på en lille økonomisk elite. Han argumenterer også overbevisende for, at vi er på vej tilbage til en ’patrimonial kapitalisme’, hvor den herskende top af økonomien ikke bare er domineret af velstand men også af arvet velstand, hvor fødsel har mere at skulle have sagt end bestræbelse og talent."

Mød Thomas Piketty på International Forfatterscene i samtale med Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg.

Rune_Lykkeberg_681874a
Rune Lykkeberg

Arrangeret i samarbejde med Politiken, Den franske ambassade, Institut Français og Gyldendal.


 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET

Diamantklubmedlemmer kan reservere billetter på klubtelefonen 91 32 48 88. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

International Forfatterscene arrangeres med støtte fra

Kristeligt Dagblad

Tak til:


Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant