Grænseløse ord

International Forfatterscene - Palæstina Edition

mandag 28. oktober 2013 kl. 20:00 Dronningesalen
Forfatterene Janne Teller, Nathalie Handal, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Najwan Darwish, Hanne-Vibeke Holst, Yahya Hassan og moderator Lone Kühlmann
Forfatterene Janne Teller, Nathalie Handal, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Najwan Darwish, Hanne-Vibeke Holst, Yahya Hassan og moderator Lone Kühlmann

Palæstina er både et sted, en følelse og en identitet. Denne aften mødes toneangivende forfattere med palæstinensisk baggrund med danske forfattere i en samtale om international forfatteridentitet.

Der findes palæstinensiske forfattere i hele verden, som ikke har andet tilfælles, end at de identificerer sig som palæstinensere. Det skaber samtidig en utrolig grøde i litteraturen, og måske kan et PH-citat forklare hvorfor: ’Ingen er fange, hvis tanken er fri’.

De forfattere, som kommer til Det Kongelige Bibliotek den 28. oktober, lever så forskellige steder som New York, Berlin, Jerusalem og Århus. Fælles for dem er deres åbne og nysgerrige tilgang til både liv og litteratur.

Nathalie Handal er vokset op på fire kontinenter. Lyriker, dramatiker og forfatter til en række bøger - senest bestselleren Poet in Andalucía. Handal har studeret litteratur i bl.a. London, Rusland, Frankrig og Spanien og forelæser i dag bl.a. i Leipzig og ved flere sydamerikanske og afrikanske universiteter. For tiden er Handal professor ved Columbia Universitetet i New York. Hun har en fast blog, The City and the Writer.

Najwan Darwish betragtes som en af de største arabiske digtere i sin generation. Hans digte er usentimentale, ofte vittige og med et skarpt blik for de absurde og de urimelige sider ved livet. Han arbejder indenfor mange kunstretninger, teater, film, journalistik og forlagsvirksomhed, og er blandt meget andet litterær konsulent for PalFest, den årlige palæstinensiske litteraturfestival.  

Kamal Boullata er maler og forfatter, født i Jerusalem. Sammenhængen mellem billeder og ord er et omdrejningspunkt i hans arbejde, og han har bl.a. integreret kalligrafiske elementer i sine kunstværker. Herudover har Boullata forsket i og skrevet om palæstinensisk identitet og kunst.

Yahya Hassan, født 1995, af palæstinensisk oprindelse, opvokset i Århus V, debuterede den 17. oktober i år under stor opmærksomhed med den delvist selvbiografiske digtsamling Yahya Hassan. Allerede inden udgivelsen havde Yahya Hassan trukket overskrifter overalt i medierne med sin indignerede og meget direkte kritik af sin forældres generation.

 Janne Teller har arbejdet for både FN og EU med humanitære og fredsskabende opgaver, bl.a. i Afrika. I dag arbejder hun som fuldtidsforfatter, er udkommet på 22 sprog og bor for tiden i New York.

Hanne-Vibeke Holst er født i Hjørring og voksede op i Nordjylland. Hun har boet i bl.a. Bruxelles og Moskva, ligesom hun har rejst over hele verden både som journalist og som GoodWill-ambassadør for FN. Udsender i november en stor roman om sin far, forfatteren Knud Holst, Knud den store.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født på Frederiksberg, debuterede som lyriker i 1998. Det store gennembrud kom med romanen Hildegard om Hildegard af Bingen i 2009.
 
Martin Glaz Serup er født i København. Han skriver lyrik og børnebøger og er en aktiv litteraturkritiker og underviser. Digtene udspringer ofte af hans mange rejser og har typisk en selvbiografisk tråd.

Moderator: Lone Kühlmann (PEN).
 

Arrangementet foregår på engelsk.

Skabt i samarbejde med dansk PEN og Det Danske Hus i Palæstina.

 

 

Abonnér på videoer

Tilmeld dig nyhedsbrevet
og få besked, hver gang
der er en nye video klar fra
International Forfatterscene:

 

  

 
 

Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os
  @sortediamant

 

International Forfatterscene arrangeres med støtte fra: 

Kristeligt Dagblad

Video fra begivenheden produceres af:

Logo Videoakademiet
 

Tak til: