Jo Nesbø

Norge

mandag 10. juni 2013 kl. 20:00 Dronningesalen

 

Ufatteligt talent for spænding! Det har Jo Nesbø, som i dag betragtes som en af verdens bedste spændingsforfattere. Han roses af kritikere for at have udvidet den moderne kriminalromans rammer og har demonstreret et helt unikt talent for at skabe nervepirring på papir! Fx skrev Politikens anmelder Bo Tao Michaëlis, om en af Nesbøs tidligere romaner: ”søvndræbende spændingsroman, hvor siderne vender sig selv, mens læseren er på nysgerrighedsmaraton!”.

Jo Nesbø har opnået stor international succes med sine bøger om Harry Hole, og det er sandsynligvis den nysgerrighedsmaraton, han bringer sine læsere på, der i øjeblikket gør ham til en af verdens bedst sælgende krimiforfattere. Serien kan læses på 40 sprog og er blevet tildelt talrige priser verden over. Flere af hans bøger har ligget på New York Times’ Bestsellerliste og på Amazon Best book of the Year-liste. 

Den 10. juni udkommer Nesbøs nye roman POLITI på dansk, det er den tiende i serien om Harry Hole, som foregår i Oslo.  Når Nesbø besøger International forfatterscene, kommer det til bl.a. at handle om denne efterhånden verdensberømte litterære figur: Hvorfor har han fået så stor international udbredelse? Hvad er Nesbøs baggrund for at skrive kriminalromaner? Og hvordan er det, man skaber en figur og en fortælling, som andre ønsker at fortælle videre på, som det er tilfældet i Nebøs forfatterskab – hvor flere romaner er blevet filmatiseret.  Headhunterne, blev succesfuldt filmatiseret af Yellowbird, og spændingsromanen Snemanden er nu ved at blive filmatiseret med Martin Scorsese som instruktør.

“The next Munch or Ibsen could be Jo Nesbø “ siger de på CNN. Det er derfor på tide, at publikum på International Forfatterscene møder den norske forfatterstjerne, som er en del af det særlige litterære succesfænomen. Norge oplever i disse år, hvor overvældende mange forfattertalenter på verdens plan, der dukker op.

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET

Arrangementet foregår på norsk og dansk

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Tak til:


Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant