Philippe Djian

Frankrig

torsdag 23. maj 2013 kl. 20:00 Blixen

International Forfatterscene

I Philippe Djians Vengeances (‘hævn’ i flertal), skyder en person sig en kugle gennem hovedet over en buffet i de allerførste linjer.

Den 63-årige franskmand lever hermed op til sit ry som en forfatter, der formulerer sig lige på og hårdt og langtfra falder på halen over den klassiske selvtilfredse og ukrænkelige franske roman. Snarere synes han at have en forkærlighed for amerikansk litteratur og kultur og er derfor ofte blevet beskrevet som en slags beat-generationens franske arvtager.

Eller som Le Mondes litteraturredaktør Raphaëlle Leyris har skrevet om Vengeances: ’Mere Lou Reed og Raymond Carver end Anatole France’. Det var som bekendt Reed, der skrev sangen Walk On The Wild Side, og mon ikke han kunne lokke franskmanden med på et trip?

Som ung har Djian arbejdet både som havne- og lagerarbejder, hvilket synes at bekræfte hans position som respektløs outsider i fransk litteratur. Han kom dog for alvor ind varmen og tæt på den store popularitet, da hans roman 37 ° 2 Om Morgenen (1985) blev filmatiseret af Jean-Jacques Beineix (med titlen Betty Blue) og opnåede international succes.

Philippe Djian har alle dage været en meget produktiv forfatter, og hans seneste bog, Oh.., modtog i november 2012 den prestigefulde franske litteraturpris Prix Interallié.
 

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET

Arrangementet foregår på fransk med løbende danske opsummeringer

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Tak til:


Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten
  
  

Følg os
   @sortediamant