Hallgrímur Helgason

Island

mandag 25. marts 2013 kl. 20:00 Blixen
Hallgrímur Helgason har i sine bøger tegnet et på samme tid forunderligt og grusomt billede af det moderne Island – både før og efter den store finansielle nedsmeltning i 2008.
Hallgrímur Helgason har i sine bøger tegnet et på samme tid forunderligt og grusomt billede af det moderne Island – både før og efter den store finansielle nedsmeltning i 2008.

International Forfatterscene

Hallgrímur Helgason er Islands helt store samtidsforfatter og samtidig landets litterære enfant terrible!

Med sine romaner 101 Reykjavik, Stormflod og Lejemorderens guide til et smukt hjem har Helgason været med til at tegne et på samme tid forunderligt og grusomt billede af det moderne Island – både før og efter den store finansielle nedsmeltning i 2008.

Her, fem år senere, er Helgason på banen med en ny roman: Kvinden ved 1000 grader, der igen har vakt røre i den islandske offentlighed. Denne gang er det grænserne mellem det fiktive og det virkelige, og forholdet mellem det offentlige og det private, som Helgason udfordrer.

Han lader en ædlre kvinde ved navn Herbjörg María Björnsson fortælle sin livshistorie, en rutchebanetur igennem det 20. århundredes store begivenheder i Island og i Europa. Hun er barnebarn af Islands første præsident og under krigen boede hun i Danmark og Tyskland.

Siden flyttede hun til Argentina, hvor hun blev gift og mistede sit første barn. 1950’erne og 60’erne tilbragte hun i Brasilien, New York og Tyskland, hvor hun uddannede sig til fotograf og drak sig fuld med The Beatles, inden hun rejste tilbage til Island.

Helgason, som også er aktiv kunstner indenfor skuespil, radiospil, billedkunst og samtidig en flittig essayist. Har skrevet en rørende, satirisk og meget islandsk bog, der netop er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. “Jeg bor alene i denne garage med en bærbar computer og en håndgranat fra 2. verdenskrig som mit eneste selskab. Det er vanvittig hyggeligt”.

Mens 80-årige Herra venter på, at kremeringsovnen når op på 1000°, og hun kan forlade denne verden, fortæller hun den vilde livshistorie, og det er bl.a. den historie, som Klaus Rothstein vil dykke ned i, når han møder Helgason til en samtale på International Forfatterscene.

Arrangementet er flyttet til Blixen-salen

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Arrangementet foregår på engelsk

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Tak til:Hold dig opdateret

Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os
   @sortediamant