Jan Guillou

Sverige

fredag 9. november 2012 kl. 17:00 Dronningesalen

 


Foto: Peter Knutson

International Forfatterscene

Den svenske stjerneforfatter Jan Guillou besøger International Forfatterscene med Dandy –  og anden del af den ambitiøse serie Det Store Århundrede.

Jan Guillou er en af de forfattere, hvis bøger har nået så stor udbredelse, at navnene på hans karakterer – som agent Carl Hamilton og tempelridderen Arn – nærmest er blevet folkeeje.

Men den 68-årige Jan Guillous popularitet skyldes ikke, at han lefler for sit publikum: Han er en skarp og kontroversiel kommentator i Aftenposten, og han har erklæret, at han vil bruge resten af sit professionelle liv på en romanserie om det 20. århundrede. Første bind var den roste Brobyggerne (2011) og nu er Guilliou klar med næste kapitel, romanen Dandy (2012).

Hvor Brobyggerne kredsede om ingeniørkunst og teknik i begyndelsen af 1900-tallet, beskæftiger Dandy sig med de skønne kunstners verden, som også var præget af tidens optimistiske forestillinger.

Dandy foregår i England, hvor de to unge gentlemen – den ene figuren Sverre fra Brobyggerne – bor på godset Manningham og bevæger sig blandt kunstnere og bohemer London, heriblandt den frigjorte Bloomsbury-gruppe.

Redaktionschef på DR Kultur, Cand. Mag. Kåre V. Poulsen interviewer Jan Guillou på scenen i Dronningesalen.

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Arrangementet foregår på dansk/svensk

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Tak til: