Orhan Pamuk

Tyrkiet

torsdag 25. oktober 2012 kl. 20:00 Dronningesalen


Foto: Presse

International Forfatterscene

Han er kritisk intellektuel, politisk kontroversiel, nobelpristager og har i Istanbul grundlagt et museum for sin egen roman, den måske smukkeste kærlighedshistorie skrevet i nyere tid: Uskyldens Museum. Den tyrkiske forfatter Orhan Pamuk bliver den 25. oktober interviewet af den danske forfatterkollega Carsten Jensen på International Forfatterscene.

Ingen forfatter er som tyrkiske Orhan Pamuk blevet darling i vestlige litterære kredse. En ægte kosmopolit, med demokratiske idealer og med en fantastisk evne til at forene vestlig modernisme med orientalsk fortælletradition. Pamuk står bag en række mesterværker der allerede har karakter af litterære klassikeer som: Sne, Mit navn er Rød, Istanbul, Uskyldens Museum og senest Den naive og sentimentale romanforfatter.

I Tyrkiet er han både elsket og hadet. Han betragtes som en stor forfatter, men hans romaner anses også for at være udfordrende litteratur, der trykker på politiske og lyssky akilleshæle. Af samme grund har han vundet stor prestige – ikke mindst i udlandet, hvor opbakningen bag Pamuks kamp via ordets magt er stor: ” One of the worlds finest living writers…” skrev det britiske dagblad Independent for nylig om ham.

Pamuks vestligt inspirerede holdninger kommer ikke af ingenting: Han blev født i ’50ernes Istanbul og voksede op i en stor familie i det rige og vestligt prægede område af Nisantasi, som han bl.a har beskrevet i sin erindringsbog Istanbul, der indbragte ham Nobels Litteraturpris i 2006. Hele sin barndom drømte han om at blive kunstner. Det var rollen som forfatter der blev hans skæbne, en skæbne, der indtil videre har betydet 30 år som succesfuld skribent som bindeled mellem østlig og vestlig kultur. Og Pamuks romaner er kendt verden over, oversat til 46 sprog og tildelt en lang række fornemme priser – heriblandt den omtalte Nobelpris, med hvilken Pamuk har finansieret verdens første museum baseret på en roman – Uskyldens Museum, som åbnede i maj i år.

I Oktober er han i København i anledningen af overrækkelsen af Sonningprisen og den 25. oktober kl. 20, kan man opleve Orhan Pamuk på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant.

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Arrangementet foregår på engelsk

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Tak til: