Jennifer Egan, Christian Jungersen og Jeffrey Moore

fredag 11. maj 2012 kl. 20:00 Dronningesalen
Forfatterne Christian Jungersen og Jennifer Egan kan opleves i samtale i Dronningesalen
Forfatterne Christian Jungersen og Jennifer Egan kan opleves i samtale i Dronningesalen

Igen i år samarbejder vi med den store, danske litteraturfestival CPH:LITT om at præsentere et bredt udvalg af de største og mest anmelderroste, internationale forfattere. Denne dag tilbyder vi et udvidet International Forfatterscene-program, hvor du udover hovednavnet, den Pulitzer-prisvindende, amerikanske forfatter Jennifer Egan kan opleve danske Christian Jungersen, Hans Otto Jørgensen og Kristina Nya Glaffey, canadiske Jeffrey Moore, tyske Andreas Maier og Gerbrand Bakker fra Holland.

Allerede fra kl. 16 til kl. 19 har vi en række forfattersamtaler i cafe øieblikket.

16-16.25: Camilla Stockmarr (DK)

16:30-17:20: Hans Otto Jørgensen (DK) & Kristina Nya Glaffey (DK). Moderator: Kamilla Löfström

17:30-18:10: Gerbrand Bakker (NL). Interview: Synne Rifbjerg. (På engelsk)

18:20.19:00: Andreas Maier (DE). Moderator: Morten Dyssel Mortensen. (På tysk, oversættes til dansk)

Du kan læse mere om forfatterne nedenfor. (Arrangementet i cafe øieblikket kræver ikke billet)

Fra kl. 20 til kl. 21 kan man møde den canadiske forfatter Jeffrey Moore i samtale med Bo Green Jensen.

Fra 21 til 21.30 er der pause, hvor vi byder på vin fra søren k samt chokolade fra Summerbird.

21.30 byder vi velkommen til aftenens hovednavne Jennifer Egan og Christian Jungersen. Her vil Kim Skotte være moderator. Hele denne udvidede litteraturaften slutter kl. 22:45.

Christian Jungersen er dansk bestseller-forfatter og har vundet op til flere priser for sine anmelderroste udgivelser. Således indbragte hans debutroman Krat (1999) ham debutantprisen på BogForum, og hans roman Undtagelsen fra 2004 indbragte ham både P2 Romanprisen og De Gyldne Laurbær. Undtagelsen lå på bestseller-listen i et halvt år og er oversat til mere end 17 lande, foruden nomineret til priser i bl.a. Frankrig, Sverige og Irland. Jungersen er nu aktuel med romanen Du forsvinder (2012, forlaget Gyldendal) om en mand, der som følge af en hjernesvulst mister al indlevelse og udvikler sig til et afstumpet, bedragerisk og djævelsk væsen. Bogen rejser det etiske spørgsmål: Er du ansvarlig for alle dine handlinger, når det er sygdom, der udløser dem? Bogen spås en udbredelse og modtagelse à la Undtagelsen.

Jennifer Egan vandt Pulitzerprisen i 2011 og National Book Critics Circle Award for den eksperimenterende post-postmoderne novelleroman A Visit From the Goon Squad, som udkommer på dansk i foråret under titlen Tæskeholdet banker på.

Information skrev: ”Med A Visit From the Goon Squad […] er Jennifer Egan med ét blevet anmeldernes kæledægge, en forfatternes forfatter og mange læseres favorit, fordi hun skriver så sprudlende, intelligent, vanvittigt, smart og underholdende.”

Romanen springer både i tid og sted med en række af selvstændige kapitler der strækker sig fra 1970’ernes San Francisco til 2020’ernes New York. Om udgangspunktet for romanen siger Egan til Informations interviewer: ”Jeg spiste frokost med min mor på en restaurant en dag, og da jeg var på toilettet, fik jeg øje på en pung under vasken. Jeg blev utilpas over det, for jeg er blevet røvet mange gange, og jeg tænkte, at der snart ville være en eller anden, der tog den. Så tænkte jeg: Hvem er det egentlig, der gør sådan noget? Og så besluttede jeg mig for at skrive ud fra det øjeblik den næste dag: En kvinde ser en pung på et toilet og tager den.”

Det er vigtigt for Egan, at skriveprocessen er sjov, og hendes bøger tager altid udgangspunkt i en stemning eller en øjebliksfølelse, som hun skriver videre på – og ud fra.

Egan har i alt skrevet fem bøger, der alle er meget forskellige, heriblandt den gotiske thriller The Keep og romanen Look at Me. Når hun besøger International Forfatterscene bliver det blandt andet for at tale om A Visit From the Goon Squad.


Foto: Robin Skjoldborg

Camilla Stockmarr (DAN), født 1966, er forfatter. Hun debuterede med novellesamlingen I det skjulte (2000), som blev efterfulgt af romanen Noras tredje alder (2004) og er nu aktuel med romanen Udflytterne (2012, Forlaget Samleren) - et portræt af et far-søn-forhold og en tid præget af drømme, eksperimenter og naivitet. I romanen flytter en dansk familie til Småland i Sverige for at udleve drømmen om det enkle liv. Politikens anmelder kaldte bogen en "herligt usmart familiesaga fra 1970erne" og anmelderen på MetroXpress kaldte den "fængslende læsning".

Hans Otto Jørgensen (DAN), født 1954, er forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen. Han debuterede i 1989 med Tårnet og har siden skrevet en lang række romaner m.m. Han er aktuel med Strange Days Indeed (2012, forlaget Gyldendal) – en roman, der ifølge Politikens anmelder, "fornyer selvbiografien". Kristeligt Dagblads anmelder kalder Jørgensen "en blændende stilist" og Weekendavisens anmelder kalder hans seneste bog "vildt god". Strange Days Indeed er fjerde, selvstændige bind i en serie erindringscollager, som forfatteren selv kalder detektivhistorier. Bøgerne trækker på forfatterens egen historie og skildrer Danmarks udvikling fra bondesamfund til moderne servicesamfund. De er på én gang folkelige og avantgardistiske.

Kristina Nya Glaffey (DAN), født 1979, er forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2005. Hun debuterede i 2007 med Lykkejægere, der fik genrebetegnelsen portrætter. Den usædvanlige bog bestod af små og store portrætter af kendte og ukendte danskere, fortalt af en vi-fortæller, der kunne være Danmark. Politikens anmelder kaldte bogen "en blændende debut" og "litterær popkunst af høj klasse og underholdningsværdi". Hendes anden bog Padder og krybdyr (2012, forlaget Gyldendal) er udformet som en ung lesbisk kvindes indre absurde tankerække om det at søge familieforøgelse på markedsvilkår i fertilitetsindustrien. Politikens anmelder kaldte den "litterær stand-up-komik".


Foto: Klaas Koppe

Gerbrand Bakker (HOL), født 1962, studerede sprog og litteraturvidenskab, oversatte filmundertekster og arbejdede som gartner, indtil han i 2006 debuterede med romanen Ovenpå er der stille (da. 2008). Romanen blev solgt til udgivelse i en lang række lande, og siden har forfatteren vundet talrige priser - senest den prestigefyldte litterære IMPAC Award 2010. Bakker er på dansk aktuel med romanen Juni (2011, Forlaget Gyldendal) og har tidligere udgivet romanen Ovenpå er der stille (2008). Dén beskrev Politiken som "stille storhed."


Foto: Jürgen Bauer

Andreas Maier (TYS), født 1967, benævnes af flere som Tysklands svar på Karl Ove Knausgård. Maier er doktor i filosofi og anerkendt forfatter. Han har, siden sin debut i 2000, udgivet 10 bøger og er på dansk aktuel med romanen Huset (2012, forlaget Rosenkilde & Bahnhof). Tidligere er udkommet Værelset (2011), som modtog flere priser og bl.a. var longlistet til Deutscher Buchpreis i 2010. De to romaner udgør bind 1 og 2 i en planlagt, meget omfangsrig familiesaga på i alt 11 bind.

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Arrangementet bliver optaget af DR TV   

Arrangeres i samarbejde med

chplitt_logo_200

Tak til: