Tom Rachman, mexicanske Ignacio Padilla og Ib Michael

UK

tirsdag 8. maj 2012 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Igen i år samarbejder vi med den store, danske litteraturfestival CPH:LITT om at præsentere et bredt udvalg af de største og mest anmelderroste, internationale forfattere. Denne dag tilbyder vi et udvidet International Forfatterscene-program, hvor du ud over hovednavnet, den engelsk/canadiske Tom Rachman, kan opleve mexicanske Ignacio Padilla og Ib Michael.

Fra kl. 20 til kl. 21 kan du møde mexicanske Ignacio Padilla, den prisvindende forfatter bag ”Antipodes” og ”Shadow without a name” i samtale med Ib Michael. Ib Michael har senest udgivet ”Orbit” i 2010 og er en af Danmarks mest læste forfattere. Samtalen vil foregå på engelsk og modereres af Barbara Læssøe Stephensen.

Fra 21 til 21.30 er der pause, hvor vi byder på vin fra søren k samt chokolade fra Summerbird.

Fra 21.30 til 22.45 byder vi velkommen til aftenens hovednavn Tom Rachman, der interviewes af Stéphanie Surrugue. Hele denne udvidede litteraturaften slutter kl. 22:45.


Foto: Carlos García

Ignacio Padilla (MEX), født 1968, er en af Mexicos mest markante, kontroversielle og prisbelønnede forfattere og kritikere. Han har skrevet en lang række noveller og romaner, hvoraf flere er blevet oversat til andre sprog, dog ikke til dansk. I 1996 stiftede han, sammen med andre mexicanske forfattere, den såkaldte "Crack Generation", der var et kritisk opgør med en fremherskende latinamerikansk tendens til at skrive magisk realisme.

Ib Michael (DAN), født 1946, debuterede i 1970 med og har siden udgivet mange vægtige romaner og digtsamlinger, hvoraf flere er udgivet i en lang række lande. Ib Michael er eventyrets digter i ny dansk litteratur. Hans bøger er beretninger om udlængsel, eksotiske rejser og mirakuløse sammentræf. De er udspændt mellem handlingens dramatik og beskrivelsernes nære sansning. Fulde af konkret virkelighed, forankret i tid og sted og fyldt med farve og liv. Blandt hans største værker er Rejsen til det grønne firben (1980), Himmelbegravelse (1986), Kilroy Kilroy (1989), Vanillepigen (1991) og Den tolvte rytter (1993). Aktuelt har han udgivet essaysamlingen Hjertets Hemmelighed (2012, forlaget Gyldendal).


Foto: Isak Hoffmeyer

Tom Rachman står bag en af de seneste års mest anmelderroste debutromaner De ufuldkomne, der udkom sidste år. Debutromanen er i en række internationale medier blevet kaldt Årets bog og har høstet usammenlignelige anmeldelser som fx: Det hænder med lange mellemrum, at en forfatter lykkes med det hele i første forsøg. Tag bare Tom Rachmans ”De ufuldkomne”, som ikke bare er den bedste debutroman i mands minde, men også den bedste bog, jeg har læst i lange, lange tider.” Berlingskes anmelder Jeppe Krogsgaard Christensen.

Og i The New York Times Book Review lød det: “Den er så god, at jeg blev nødt til at læse den to gange udelukkende for at hitte ud af, hvordan det lykkedes ham. Jeg har endnu ikke fået besvaret mit spørgsmål; ej heller forstår jeg, hvordan en, der er så ung … kan have tilegnet sig et så modent greb om menneskelige svagheder. Romanen er skiftevis munter og hjerteskærende.

Romanen er inspireret af forfatterens egen tid på International Herald Tribune og er en New York Times Bestseller; den var Best pick of the month på Amazon i april 2010, og nummer 11 på listen over årets bedste romaner samme sted.

De ufuldkomne
De ufuldkomne er en fascinerende, original og rørende historie, der strækker sig over mere end halvtreds år, om en engelsksproget avis, der blev grundlagt i Rom af en amerikansk millionær efter 2. verdenskrig. Rachman portrætterer tidens hengivne journalister, avisens excentriske ejere og en meget loyal læser.

Der er gået halvtreds år siden avisen blev grundlagt af en gådefuld rigmand. I redaktionens nedslidte lokaler med plettede gulvtæpper og skrammede møbler forekommer de ansattes interne stridigheder og personlige dramaer meget højere på dagsordenen end avisens deadlines.

Kathleen, den dominerende og benhårde redaktionschef, lider i sit åbne ægteskab; Arthur, den luddovne journalist som henslæber sit arbejdsliv med at skrive nekrologer, får sin tilværelse vendt op og ned efter en stor tragedie; Abbey, den kampberedte regnskabschef, erfarer, at nedskæringerne af personalet og hendes eget kærlighedsliv på overraskende vis hænger sammen.

Ude i marken er en gammel freelance-rotte villig til at gå endog meget langt for at få sin næste historie. Og i skyggerne af det hele lever den unge, isolerede ejer af avisen, som viser langt større interesse for sin højt værdsatte bassethund, Schopenhauer, end for familiens avis.

Hvert kapitel handler om en ny person på redaktionen gennem tiden, og tilsammen udgør de et forrygende og fuldstændigt sammenhængende hele.

De ufuldkomne er solgt til udgivelse i 22 lande og bliver udgangspunkt for samtalen på International Forfatterscene. 

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Arrangementet bliver optaget af DR TV   

Arrangeres i samarbejde med

chplitt_logo_200

Tak til: