David Nicholls

UK

onsdag 22. februar 2012 kl. 20:00 Blixen


Foto: Joss Barratt 

International Forfatterscene

Den engelske forfatter og manuskriptforfatter David Nicholls, der står bag den internationale bestseller Samme dag næste år (One Day, 2009), kommer til Det Kongelige Bibliotek.

Hvad skal der til for at skrive en historie, som har potentiale til at tryllebinde læsere verden over? – Og derpå laves til spillefilm? Det ved David Nicholls! – Med Samme dag næste år har han skrevet årtiets kærlighedskomedie.

»Jeg havde aldrig skrevet en historie, der foldede sig ud over så lang en periode, og når man har så mange år, bliver det vigtigt at vælge ud, hvad man fortæller om. Derfor ledte jeg efter en måde, hvor dagene på en måde var valgt for mig. Nej, du kan ikke fortælle om din første date, men måske om et tidspunkt tre måneder senere, hvor du ikke er sikker på, I skal være sammen. Du kan ikke fortælle om din søns fødsel, men måske om første aften hvor du skal passe ham alene første gang. Det kunne være interessant at skrive om de store begivenheder i livet og lade dem foregå uden for rampelyset. Hvis jeg kunne gøre det rigtigt, var jeg sikker på, at folk ville have svært ved ikke at læse videre«, siger David Nicholls i et interview med Politiken.

Samme dag næste år (One Day) handler om Emma og Dexter der mødes for første gang 15. juli 1988 – netop færdige på universitetet og har tilbragt natten sammen efter deres dimissionsfest. På samme dato hvert år får vi et øjebliksbillede af, hvor Emma og Dexter er i deres fælles forhold og i deres eget liv. Og således følger vi Emma og Dexters liv de næste tyve år. Som årene går, forekommer muligheden for et romantisk forhold mere og mere usandsynlig – for er deres venskab ikke for dyrebart at sætte på spil?

Samme dag næste år er en smuk og medrivende bog om venskab og kærlighed, om at blive voksen og miste sine idealer og drømme og om at finde sig selv og sin vej i livet.

Bestselleren Samme dag næste år er udgangspunktet for samtalen, når Dronningesalen byder velkommen til David Nicholls. Bestselleren har modtaget stor anmelderros i Danmark, hvor Politiken skrev:

”Romantisk komedie med stort potentiale for at ramme plet. David Nicholls har med ´Samme dag næste år´ skrevet årtiets kærlighedskomedie.”

Filmatiseringen af Samme dag næste år ramte biograferne i august og udkommer på DVD og Blu-ray i februar 2012. Også i filmversionen er fortællingen skrevet af David Nicholls. Det er Lone Scherfig (An Education, 2009) der er instruktør og Emma og Dexter spilles af Anne Hathaway og Jim Sturgess.

David Nicholls bliver interivewet af Helle Solvang.

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Arrangementet foregår på engelsk. Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Arrangementet bliver optaget af DR TV   


Tak til: