Sofi Oksanen

Finland

lørdag 12. november 2011 kl. 20:00 Dronningesalen
Oplev den finske forfatter Sofi Oksanen på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Foto: Toni Härkönen
Oplev den finske forfatter Sofi Oksanen på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Foto: Toni Härkönen

Del |

International Forfatterscene

Sofi Oksanen er Finlands nye store stemme. Hun modtog i 2010 Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Renselse. Romanen er blevet kaldt ”rystende, uafrystelig og vanvittigt god” i Jyllandsposten, som også skrev: ”Det er kun de allerbedste, der kan lirke et forgræmmet sind op og finde en såret nation indeni".

Den store nordiske forfatter er gæst på International Forfatterscene i anledning af en stor litterær festaften, som Det Kongelige Bibliotek i samarbejde med BogForum afholder i anledning af 20-års jubilæet for BogForum. I flere år har BogForum og International Forfatterscene arbejdet sammen om at manifestere den internationale litteratur i København – og i år markeres samtidig 20-året for den store københavnske bogfest.

En række litterære og musikalske navne vil dukke op på scenen rundt om Oksanen, som er aftenens absolutte hovedperson. Hun vil blive interviewet på scenen, og der vil blive læst op fra hendes forfatterskab. Derudover kan man opleve skuespiller Ellen Hillingsøe, forfatter og kunstner Mette Moestrup, DJ Rasmus Schack og mange flere.

Program oprids for festaftenen

Kl. 20.00-21.30: Sofi Oksanen m.fl. i Dronningesalen

Kl. 21.30-24.00: Reception og DJ Rasmus Schack i Atrium

Anretningen (inkluderet i billetpris) består af:
Snack/kanapé buffet
Kanapé med fisk
Kanapé med ost
Sprøde grøntsagsstænger med dip
Saltede mandler
Sødt fra eget konditori 
1 glas Cava Brut Reserva, Sumarroca 
 

Sofi Oksanen
Sofi Oksanen er født i 1977, datter af en estisk mor og finsk far og vokset op i Midtfinland. Hun er med sit forfatterskab blevet et litterært fænomen i hele Norden. Hun debuterede i 2003 og har siden fået udgivet flere bøger og har udover Nordisk Råds Litteraturpris modtaget Runeberg Prisen og Finlandia Prisen for Renselse, som også er blevet en stor international bestseller. Romanen er en skæbnefortælling om to kvinder fra to forskellige livsaldre, der tilsyneladende tilfældigt mødes på en gårdsplads i Estland i 1992. Derfra udvikler det sig til at blive en uafrystelig historie om grusomheder begået både mod mennesker, deres værdier og deres kærlighed.

Stalins Køer er hendes opsigtsvækkende debutroman fra 2003 (på dansk i 2011, Rosinante), som fortæller en slægtshistorie, der drejer sig om svig, sult og nød under 2. Verdenskrig i Sibiriens fangelejre og senere i sovjettidens overvågningssamfund.

Arrangementet bliver til i samarbejde med Bog Forum og Rosinante&Co

 

  

Billetpris

160 kr.

KØB BILLET ONLINE 

Forsalg i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker

Arrangementet foregår på engelsk. Varighed ca. 3 timer.

Billetpris er inkl. en let menu fra restaurant søren k efter arrangementet i Dronningesalen

Arrangementet bliver optaget af DR TV   


Tak til: