Sara Stridsberg (SE), Naja Marie Aidt (DK) og Sjón (IS)

mandag 31. oktober 2011 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Når Nordisk Råds Litteraturpris bliver uddelt til islandske Gyrdir Elíasson i København den 2. november i år, er det samtidig en markering af prisens 50 års jubilæum. Det vil Det Kongelige Bibliotek og Nordisk Råd gerne fejre med et festfyrværkeri af en International Forfatterscene den 31.oktober i Den Sorte Diamant.

Det bliver en aften i den nordiske litteraturs tegn, hvor nogle af de seneste års vindere af Nordisk Råds Litteraturpris vil kunne opleves på scenen i samtale. Aftenens interviewer og ordstyrer er Klaus Rothstein, journalist på Weekendavisen samt redaktør og studievært på DR P1.


Sara Stridsberg (Sverige) vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2007 for Drömfakulteten (dansk: Drømmefakultetet).


Naja Marie Aidt (Danmark) modtog prisen året efter i 2008 for novellesamlingen Bavian.


Sjón (Island), hvis fulde navn er Sigurjón B. Sigurðsson, vandt prisen i 2005 for romanen Skugga-Baldur (dansk: Skygge-Baldur).


Arrangeret i samarbejde med C&K Forlag, Gyldendal og Norden i Fokus og er en del af TING-festivalen.

TING – nordisk festival arrangeres med støtte fra Nordisk Kulturfond, Nordisk Ministerråd og Københavns Kommune.

Mere om Nordisk Råds Litteraturpris og prisens 50-års jubilæum

I 1961 blev de første skønlitterære værker skrevet på et af de nordiske sprog nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og i 1962 blev prisen uddelt for første gang. Litteraturprisens 50-års jubilæum strækker sig derfor fra april 2011 til april 2012.

Litteraturprisen er et fyrtårn inden for kultursamarbejdet i Norden. Store forfattere som Sofi Oksanen, Lars Saabye Christensen, Sjón, Naja Marie Aidt, Per Petterson, Sara Stridsberg og Kerstin Ekman har modtaget prisen. Det er forfattere, som har opnået en bred international anerkendelse, og som med deres særlige nordiske forfatterskaber er med til at vække interessen for litteraturen i de nordiske lande.

”Nordisk Råds Litteraturpris er den største pris for en forfatter i vores del af verden. Der findes mange priser, og jeg har jo fået et par stykker, men denne betyder mest for mig, en stor anerkendelse."
Per Petterson, vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2009 for værket Jeg forbanner tidens elv (dansk: Jeg forbander tidens flod).

”(…) Lad os bevare ordet frit og stærkt. Men dette lykkes kun hvis man værner om dets frihed. Jeg takker Norden for ytringsfriheden, for friheden til at skrive og Nordisk Råd for den ære som følger med prisen (…)”
Sofi Oksanen, vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2010 for værket Puhdistus (dansk: Renselse).

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Arrangementet foregår på dansk og engelsk og varer ca. 1½ time. Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Arrangementet bliver optaget af DR TV   

Arrangementet er en del af TING-festivalen
Se festivalprogrammet her (pdf)


 


Tak til: