Karl Ove Knausgård

Norge

mandag 14. marts 2011 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Skandinaviens mest omtalte forfatter besøger International Forfatterscene. Karl Ove Knausgårds romanserie Min kamp har vendt Norge på hovedet, nu kommer det litterære fænomen i Den Sorte Diamant. I samtale med Barbara Læssøe Stephensen.

Karl Ove Knausgård (f. 1968) debuterede i 1998 med romanen Ude af verden. Den modtog han som den første debutant nogensinde den norske Kritikerpris for. Men det er det imponerende romanprojekt Min kamp, der har gjort ham til den mest omtalte og diskuterede forfatter i nyere norsk litteraturhistorie.

Min kamp er en serie på 6 selvbiografiske bøger, hvor Knausgårds projekt er at skrive sig igennem sit eget liv – cirka 2.700 sider er det blevet til. Det brutalt ærlige projekt har rejst stor debat i Norge.

I Min kamp skriver Knausgård nemlig hudløst og dramatisk ærligt om sit liv, om far-sønforholdet, nedture, skilsmisse og sin familie. Om en moderne mands problemer med at være alt det, en moderne mand skal være: blød og bestemt, følelsesfuld, medlevende far med en succesfuld karriere og så den forbandede, stærke trang til også være noget andet end far - at være sig selv. Om splittelsen mellem livet som kunstner og far, søn og ægtemand.

I Norge er de første 5 bind udkommet, og har alle fået fantastiske anmeldelser og er strøget ind på de norske bestseller-lister med over 200.000 solgte eksemplarer. Også i Danmark er anmelderne begejstrede for Knausgård. Bind 3 udkommer på dansk på Lindhardt og Ringhof i marts 2011.

 

Hør mere

I programmet Verdt å lese på NRK P2, læste Knausgård op, fantastiske 5½ time!

Eller hør ham i Bokprogrammet 

NB! Karl Ove Knausgård skulle have optrådt tirsdag 8. marts men har måtte flytte sit besøg til mandag 14. marts. Publikum, der har købt billet til arrangementet 8. marts, kan få information om refundering og ombytning af billetter ved PR-medarbejder Anne Høgedal tel. 3347 4500 eller e-mail anhg@kb.dk 


 

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
UDSOLGT

Arrangementet  varer ca. 1,5 time. Efter arrangementet serveres et glas vin og chokolade fra Summerbird

Arrangementet bliver optaget af DR TV   


Tak til: