A. S. Byatt

Storbritannien

onsdag 10. november 2010 kl. 20:00 Dronningesalen

A. S. Byatt

International Forfatterscene

Mød den britiske stjerneforfatter Antonia Susan Byatt (f. 1936), der har status som en af Storbritanniens mest markante nulevende forfattere. I samtale med Kåre V. Poulsen.

Byatt fik sit internationale gennembrud med romanen Besættelse: en romance, der udkom på dansk i 1992, og som hun vandt Bookerprisen for. 

Byatts forfatterskab er omfattende og bevæger sig fra episk-historiske beretninger fra victoriansk kultur til kritisk analyse af efterkrigstidens britiske samfund og skarpe psykologiske samtidsskildringer.

I hendes bøger kombineres på underfundig vis filosofi, litteraturhistorie og fantasi, og Byatt udviser gerne en postmoderne tilgang til betingelser for erfaring og til litterær tradition og leger med den realistiske fortællemåde. Blandt Byatts inspirationskilder er T.S. Eliot, Henry James, George Eliot og Robert Browning.

A.S. Byatt er født i 1936 i England og forlod i 1983 karrieren som universitetslektor i litteratur for at blive fuldtidsforfatter. Byatt har modtaget mange litterære priser og er derudover æresdoktor ved flere universiteter. Udover en lang række romaner, hvoraf adskillige er oversat til dansk, har Byatt også skrevet litterære essays.

Byatts Børnenes bog (oversat af Claus Bech) udkommer nu på dansk. Denne 670 sider lange roman fik de varmeste anmeldelser, da den udkom i Storbritannien (2009) og siden blev shortlistet til Bookerprisen.

Arrangementet foregår på engelsk og varer ca. 1½ time. Bagefter serverer restaurant søren k et glas vin for publikum og forfatteren vil signere bøger i Diamantboghandlen

 
Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Forsalg i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker.

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 3313 3020. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. 

SÆRTILBUD: Få billetten gratis ved indmeldelse i Diamantklubben.
Henvend dig i receptionen i Den Sorte Diamant og meld dig ind. Har du allerede købt billet kan du få den refunderet ved indmeldelse i receptionen.


Arrangementet bliver optaget af DR TV 
 


Tak til:

Gyldendal
DR Læseklubber

Læs mere

Hjemmeside om A. S. Byatt