Philip Pullman

Storbritannien

onsdag 13. oktober 2010 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Mød den engelske bestsellerforfatter Philip Pullman i Den Sorte Diamant i samtale med Tore Leifer.

Pullman er verdenskendt for sine romaner, bl.a. trilogien Det Gyldne Kompas.Nu får hans store danske publikum en enestående mulighed for at opleve ham fortælle historien om, hvordan myten om Guds søn kan være blevet skabt.

Med sin nye roman Det gode menneske Jesus og skurken Kristus (oversat af Werner Svendsen) har Pullman begået en overraskende dekonstruktion af Jesus-myten. Han viser, at der er langt mellem det, Jesus forkyndte til det, kirken siden gjorde med den store fortælling.

»Dette er historien om Jesus og hans bror Kristus, om hvordan de kom til verden, om hvordan de levede og hvordan en af dem døde«, skriver Pullman i bogens først sætning. Romanen hævder, at Maria fødte tvillingesønnerne Jesus og Kristus, og fortæller historien om, hvordan den oprørske, anarkistiske og karismatiske Jesus gennem sit korte liv bliver til den bibelske Messias, Guds søn.

Men hele tiden fulgt på afstand, som en skygge, af tvillingebroderen Kristus, der gennem sine møder med en gådefuld og ukendt fremmed på én gang accepterende og bekymret, tøvende, usikker og modvilligt, påtager sig rollen som iagttagende, registrerende krønikeskriver og levnedsskildrer.

Romanen er en af forårets mest debatterede udgivelser i England; kritikerne var begejstrede, mens religiøse fanatikere fremsatte mordtrusler mod forfatteren.

Philip Pullman er blevet kaldt Englands mest kendte ateist, og han lægger heller ikke skjul på sin kritiske holdning til kirken som institution, men omtaler sig selv som ”Church of England Atheist". Samtidig vedkender han sig den kristne arv: bibelhistorierne er en del af os, de ligger i vores kulturelle gener.

Pullman blev født i England i 1946 og voksede op i Zimbabwe og Wales. Han er uddannet lærer, men har de sidste 20 år været forfatter på fuld tid.

Han har modtaget adskillige litterære priser for sit omfattende forfatterskab. I 2005 modtog han børnebøgernes svar på Nobelprisen, Astrid Lindgren-prisen, med den begrundelse, at han er en mesterlig og alsidig historiefortæller, og en forfatter, der med original opfindsomhed, sproglig elegance og psykologisk indsigt skaber og udforsker sin egen verden uden at miste forbindelsen til virkeligheden.

Han har desuden modtaget Storbritanniens fornemste børnebogspris, Carnegie-medaljen, Guardian Fiction Prize og som den første børnebogsforfatter Whitbread Book of the Year.

 

Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
KØB BILLET ONLINE

Forsalg i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker

Arrangementet foregår på engelsk og varer ca. 1½ time.

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 3313 3020.
Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling.

Tak til:

Forlaget Tiderne Skifter

Arrangementet bliver optaget af Danmarks Radio

 

 

Læs mere

Philip Pullmans hjemmeside

Se også Pullmans skarpe forsvar for den provokoerende titel Det gode menneske Jesus og skurken Kristus