Bret Easton Ellis

USA

mandag 11. oktober 2010 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Mød Bret Easton Ellis, amerikansk litteraturs enfant terrible - anses for at være en af USAs største postmodernistiske forfattere - og en af de mest kontroversielle. I samtale med Stephanie Surrugue.

Han debuterede i 1985 med generationsromanen Under nul (Less Than Zero), der med sit portræt af desillusionerede teenagere i Los Angeles gjorde forfatteren til et kultfænomen. Han blev for alvor verdensberømt og - berygtet med American Psycho (1991) om børsmægleren og seriemorderen Patrick Bateman.

Bret Easton Ellis besøger International Forfatterscene i forbindelse med udgivelsen af hans nye generations-roman Imperial Bedrooms (oversat af Claus Bech). Samtalen vil tage udganspunkt i den nye roman, men strække sig tilbage til debutromanen.

Imperial Bedrooms er en selvstændig fortsættelse til Under nul. Her møder man personerne fra Under nul, der nu, hvor de er kommet i fyrrerne, om muligt er blevet endnu mere desperate.

Hovedpersonen Clay, der blevet 25 år ældre og nu en succesfuld manuskriptforfatter, vender tilbage til sin ungdomsby Los Angeles for at caste skuespillere til sin kommende film. Her er alting tilsyneladende, som det var – og alligevel er intet, som det ser ud til.

Snart hvirvles Clay ind i en række uforklarlige hændelser. Med Clay som den paranoide opklarer, trækkes læseren med ind i sindets og Hollywoods mørkeste kroge.

Bret Easton Ellis er født i 1964 og bor i Los Angeles. Han blev hurtigt eksponent for 1980’erne Generation X. Hans forfatterskab bliver ofte beskrevet som en satirisk kritik af den grænsesøgende amerikanske livsstil hos en nydelsesoptaget og forbrugsorienteret avantgarde, men er også er blevet tolket som forfatterens egen fascination af det grænsesøgende og –overskridende.

 

UDSOLGT

Evt. uafhentede billetter sælges i billetsalget på dagen fra kl. 19

Standard  110 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 70 kr.
 

Arrangementet foregår på engelsk og varer ca. 1½ time.

Forsalg i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker.

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 3313 3020. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling. 

 

Tak til:

Rosinante&Co