Monica Ali

England

torsdag 12. november 2009 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: David Levenson/Getty Images
Foto: David Levenson/Getty Images

International Forfatterscene

PRE-OPENING af BogForum

Igen i år samarbejder Det Kongelige Bibliotek med Danmarks mest populære bogmesse – BogForum -  om et særarrangement dagen før bogmessens officielle åbning. De besøgende, som ikke kan vente til åbningsdagen med at få en stor litterær oplevelse, får her muligheden for at møde en af messens mange udenlandske forfattere, når britiske Monica Ali gæster Det Kongelige Bibliotek torsdag aften den 12. november.

Monica Ali kommer oprindeligt fra Bangladesh i Indien, men har levet det meste af sit liv i England. Hun debuterede med den i dag internationalt anerkendte roman Brick Lane i 2003, som er blevet nomineret til nogle af de største litteraturpriser, herunder Bookerprisen.

På International Forfatterscene vil Ali fortælle om sin aktuelle roman I køkkenet, hvor hun ligesom i Brick Lane skildrer personer i en multikulturel ramme.

I køkkenet har sit omdrejningspunkt i en højtprofileret restaurant i London, hvor køkkenchefen og mesterkokken agerer som hovedperson. Omkring ham sker en række mystiske og forstyrrende hændelser, der sætter ham i dilemmaer, der går ind i privatlivet og arbejdslivet såvel som verden omkring.

Ali fletter køkkenchefens skæbne ind sammen med personer fra alverdens folkeslag, lige fra liberiske flygtninge til sexarbejdere fra de tidligere østlande.

Man kan roligt kalde Ali for en aktuel og vedkommende forfatter ud fra hendes forfatterskabs fællestræk: skildringer af det multietniske samfund i det 21. århundrede. Dette vil blandt andet blive inspirationen til samtalen under hendes besøg i Den Sorte Diamant.

Monica Ali på International Forfatterscene er en del af litteraturfestivalen København Læser, som afholdes 6.-12. november.

 

Standard  90 kr.
Studerende 60 kr.
Diamantklub 50 kr.
KØB BILLET ONLINE

Forsalg fra 20/8 i Diamantens reception, hos Billetlugen og i Fona-butikker.

Diamantklubmedlemmer kan bestille billetter på 3313 3020. Husk medlemskort ved afhentning. Bestilte billetter skal afhentes senest 14 dage efter bestilling.

Arrangementet foregår på engelsk 

 Tak til:

Arrangementet bliver optaget af Danmarks Radio

Arrangementet er blevet til i samarbejde med BogForum