Juli Zeh

Tyskland

mandag 8. juni 2009 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene
 

Se et sammendrag af det bedste fra Juli Zehs besøg i Diamanten!

I samtale med Marc-Cristoph Wagner fortæller Zeh om sit ustrukturerede arbejdsliv, litteratur som musik og sin usympatiske, politiske guvernante-side:

Se hele samtalen på DR's hjemmeside

 

Juli Zeh (f.1974) debuterede på dansk i 2004 med bestselleren Ørn og engel som bl.a. blev belønnet med P.O. Enquist prisen. Siden har hun udgivet Legesyge i 2007 og var i 2009 aktuel med Det sidste spørgsmål, som er en humoristisk og sprogstærk beskrivelse af en mordefterforskning.

Juli Zeh talte med Marc Christoph Wagner om sin seneste bog Det sidste spørgsmål og om sit forfatterskab på baggrund af den tyske virkelighed, hun er vokset op i.

Arrangementet var et led i markeringen af 20året for murens fald mellem Øst- og Vesttyskland. International Forfatterscene præsenterede i den forbindelse en række af Tysklands fremmeste og internationalt mest anerkendte forfattere: Günter Grass, Hans Magnus Enzensberger, Siegfried Lenz og Juli Zeh.

De fire forfattere er på hver deres måde en del af den dramatiske historie omkring Tysklands deling i 1949 og murens fald i 1989. I kraft af deres litterære værker og samfundspolitiske engagement har de bidraget til en diskussion af kunst, kultur og politik, som rækker langt ud over Tysklands grænser.

INTERVIEW: Marc-Cristoph Wagner

Juli Zeh talte med Marc-Cristoph Wagner, der bor i København, hvor han arbejder som journalist for tysk radio og tv.

 

 Tak til:

Arrangementet bliver optaget af Danmarks Radio

 

Arrangementet er skabt i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark