Günter Grass

Tyskland

onsdag 27. maj 2009 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Gerhard Steidl
Foto: Gerhard Steidl

International Forfatterscene

Nobelpristageren i litteratur fra 1999 gæster International Forfatterscene og vil i samtale med journalist og forfatter Steen Bille fortælle om sit forfatterskab på baggrund af Tysklands dramatiske historie. Grass har netop udgivet den delvist selvbiografiske roman Die Box som han også vil fortælle om.

Grass er bl.a. kendt for den magisk-realistiske novelle Die Blechtrommel (Bliktrommen) som blev hans store gennembrud i 1959.

I år er det 20 år siden, at muren mellem Øst- og Vesttyskland faldt. International Forfatterscene præsenterer en række af Tysklands fremmeste og internationalt mest anerkendte forfattere: Günter Grass, Hans Magnus Enzensberger, Siegfried Lenz og Juli Zeh. I løbet af foråret vil forfatterne besøge Det Kongelige Bibliotek, hvor publikum kan opleve dem fortælle om deres forfatterskab, og der vil være oplæsning fra deres aktuelle bøger.

De fire forfattere er på hver deres måde en del af den dramatiske historie omkring Tysklands deling i 1949 og murens fald i 1989. I kraft af deres litterære værker og samfundspolitiske engagement har de bidraget til en diskussion af kunst, kultur og politik, som rækker langt ud over Tysklands grænser.

Günter Grass vil i samtale med Steen Bille (Journalist på DR / forfatter) fortælle om sit forfatterskab på baggrund af Tysklands dramatiske historie.

OPLÆSNING: Stine StengadeStine Stengade (foto: Miklos Szabo=

Skuespiller Stine Stengade læser op

 

 

 
(foto: Miklos Szabo)

 

UDSOLGT

Standard  65 kr.
Studerende 30 kr.
Diamantklub 40 kr.

Arrangementet vil foregå på tysk.

Efter arrangementet serverer restaurant søren k et glas vin for publikum og forfatteren vil signere bøger i DiamantBoghandlen

Arrangementet er skabt i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark

Tak til:

Arrangementet bliver optaget af Danmarks Radio