Per Olov Enquist

Sverige

torsdag 15. januar 2009 kl. 20:00 Dronningesalen

International Forfatterscene

Gik du glip af samtalen, eller vil du genopfriske nogle af de skarpe pointer? Her kan du se et uddrag af PO Enquist og Suzanne Brøggers livlige samtale:

 


 

”Læserne må bare takke og tage imod…” Sådan skrev den svenske avis Aftonbladet om P.O. Enquist Et Andet liv. Hør Per Olov Enquist tale om bogen med Suzanne Brøgger

I samtale med kollegaen og forfatteren Suzanne Brøgger, vil Enquist fortælle om selvbiografien, som han bl.a. har modtaget den svenske Augustpris for.

I Et andet Liv, der strækker sig fra Västerbotten til Broadway sætter kunstneren sine kreative og destruktive sider i centrum. Den begynder i Nordsverige hvor Enquist vokser op i et strengt kristent samfund, der ser alkoholdjævelen som den største af alle djævle.

I samtalen med Suzanne Brøgger kom Enquist ind på nogle af de centrale emner i sin bog: Hvordan det lykkedes ham at blive til en af Nordens mest succesfulde forfattere. Hvordan han fik stor international succes og i flere år boede i København, hvor han var ophavsmand til en af Det Kongelige Teaters største publikumssucceser, Fra regnormenes liv. Men også hvordan der midt i succesen begyndte at spire en personlig krise, hvor barndommens djævle fik tag i ham.

Per Olov Enquist (f. 1934) voksede op i Västerbotten. Han debuterede som forfatter i 1961, men slog først igennem med Magnetisørens femte vinter (1964) og Legionærerne (1968), for hvilken han modtog Nordisk Råds pris. Senere fulgte en lang række skuespil og romaner, deriblandt Livlægens besøg der fik Augustprisen som den bedste svenske roman i 1999.

Bogen Et andet liv udkommer på dansk den 22. januar 2009 på Samlerens Forlag/ Rosinante & Co. 

INTERVIEW: Suzanne BrøggerOplev Per Olov Enquist i samtale med Suzanne Brøgger

 

Tak til: