Julia Franck - hun er en stjerne i Berlin

tirsdag 23. september 2008 kl. 20:00
Foto: Jürgen Bauer
Foto: Jürgen Bauer

Dronningesalen

International Forfatterscene

Julia Franck ligger i toppen af bestsellerlisterne i Tyskland, Østrig og Schweiz og er med sin anden roman Middagsfruen sidste års vinder af Deutscher Buchpreis, der uddeles for årets bedste tysksprogede roman.
”Bogen overbeviser ved sit indtrængende sprog, sin fortællekraft og sin psykologiske intensitet. En roman, der vil føre til lange samtaler,” udtalte juryen, der med et stort flertal stemte for Middagsfruen, som Julia Franck vil fortælle om i Diamanten 23. september.

Romanen sammenfatter det 20. århundredes tyske historie i én kvindes livsskæbne: Helenes far vender tilbage fra første verdenskrig som et døende vrag, og hendes jødiske mor flygter ind i vanviddet. Under 2. verdenskrig træffer Helene selv en uhyrlig beslutning. Hun efterlader sin syv-årige søn på en banegård og kommer aldrig tilbage.

Fakta om forfatteren
Julia Franck er født i det tidligere DDR og debuterede under stor opmærksomhed med Der neue Koch i 1997. Siden fulgte tre bøger, hvoraf romanen Lejrbål, udkom på dansk i 2004. Middagsfruen udkommer på dansk i september på forlaget Athene.

INTERVIEW: Marc-Cristoph Wagner

Oplev Julia Franck en af Europas store nye forfatterstemmer i samtale med Marc-Cristoph Wagner, der bor i København, hvor han arbejder som journalist for tysk radio og tv. Wagner er ligesom Julia Franck født i 1970, dog på den anden side af Muren, i det tidligere Vest-Berlin.


OPLÆSNING: Lars Lippert

Skuespilleren Lars Lippert læser op af Middagsfruen

 
Standard  60 kr.
Studerende 30 kr.
Medlem Gratis

Udløbet

Restaurant søren k. serverer et glas vin for publikum efter arrangementet

Billetter på BILLETnet og i Diamantens reception

Arrangementet foregår på engelsk.

 Tak til: