Klassisk Dannelse: Guillou - Stine Bosse

Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde Gamle Læsesal, når vi dykker ned i Jan Guillous storslåede første bind i den historiske serie om Europa i 1900-tallet.

onsdag 24. november 2021 kl. 17:00 Den Gamle Læsesal

Stine Bosse om Jan Guillous Brobyggerne

Gratis adgang. Tilmeld dig gratis arrangementet her.

Klassisk Dannelse er en gratis serie af en-times talks i Det Kgl. Biblioteks Gamle Læsesal: Stærke personligheder med passion for en klassiker.

Foruden sit virke som forperson for Europabevægelsen, bestrider den tidligere erhvervsleder Stine Bosse en række bestyrelsesposter, og så har hun læst Jan Guillous store værk Brobyggerne som et wakeupcall til nutidens politikere.
Den historiske roman, som er første bind i romanserien Det store århundrede, tager os tilbage til mellemkrigstidens politiske omvæltninger i Europa, og så kan man ifølge Stine Bosse trække klare paralleller fra dette moderne klassiske værk til nutidens Danmark – både hvad angår stigende fremmedfjendskhed, stigmatisering af minoriteter og brud på menneskerettighedskonventioner.

Vores pop-up bar holder åbent foran Den Gamle Læsesal og serverer drikkevarer og snacks.

Det Kgl. Bibliotek følger myndighedernes anvisninger vedrørende COVID-19
Læs mere her.


Stine Bosse

SERIEN KLASSISK DANNELSE

I en tid med overfordring af information inviterer Det Kgl. Bibliotek til en rendyrket times klassisk dannelse. Vi har dæmpet lyset på den stemningsfulde gamle læsesal, og giver dig mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens vi sammen med de karakteristiske talere begiver os tilbage til svundne tiders skelsættende litteratur og tænkning.

 

Gammel Læsesal IMG_9825Den Gamle Læsesal

DMMA_Logo_RED_RGB


DM & MA er samarbejdspartner og sponsor for Students Only!
Gads Fond støtter Klassisk Dannelse.