Lucia Odoom og Linea Maja Ernst om kulturjournalistik i dag

I en tid hvor anmeldelser m.m. er blevet noget, vi alle giver os i kast med, mødes to fremtrædende kulturskribenter og fortæller om deres udfordringer

tirsdag 29. september 2020 kl. 17:00 I caféen. Fri entré.
Lucia Odoom og Linea Maja Ernst. Foto: Lars Krabbe og Niels Christensen
Lucia Odoom og Linea Maja Ernst. Foto: Lars Krabbe og Niels Christensen

I en tid hvor anmeldergerningen tilsyneladende er blevet noget, vi alle giver os i kast med på de sociale medier, sætter denne særudgave af De unge og De tunge den professionelle kritikervirksomhed under luppen.

Vi har bedt musikjournalisten Lucia Odoom pege på en kollega, som har inspireret, været forbillede og som haft betydning for hendes virke som anmelder. Hun har peget på Linea Maja Ernst som sin samtalepartner.

Lucia Odoom har de seneste år markeret sig som en af sin generations vigtige stemmer, først og fremmest som musik- og kulturanmelder på Politiken, hvor hun bl.a. udgav podcasten Politikens Poptillæg, der dykkede ned i populærkulturens mange tendenser.

Linea Maja Ernst er cand. mag. i litteraturvidenskab og skriver om blandt andet litteratur, kunst og pop- og finkultur for Weekendavisen.

DE UNGE OG DE TUNGE 2020
Forud for enhver kunstnerisk aktivitet ligger inspirationen. I samtalerækken De Unge og De Tunge beder vi en ung forfatter om at pege på en mere erfaren kollega, som har inspireret, været forbillede og har haft betydning.

4/2 De Unge og De Tunge: Ellen Hillingsø og Kjeld Hillingsø
25/2 De Unge og De Tunge - Kristian Bang Foss og Kirsten Thorup
3/3 De Unge og De Tunge: Amalie Langballe og Kaspar Colling Nielsen
8/9 De Unge og De Tunge: Sarah Engell og Tomas Lagermand Lundme
29/9 De Unge og De Tunge: Lucia Odoom og Linea Maja Ernst

Arrangementet er gratis og foregår i Den Sorte Diamants café.

Praktisk info:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19. Tryk her for at læse mere om, hvad du kan forvente som gæst i Den Sorte Diamant.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉