Bibliotekshaven LIVE med musik, poesi og statements

Sensommer i den hemmelige have midt på Slotsholmen

torsdag 3. september 2020 kl. 17:00 Bibliotekshaven
Laura Allen Müller, Tarek Ziad Hussein, Katinka og Caspar Eric.
Laura Allen Müller, Tarek Ziad Hussein, Katinka og Caspar Eric.

BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 3:3

 

Bibliotekshaven ligger og gemmer sig imellem Christiansborg og Det kgl. Bibliotek. Imellem magtens og kulturarvens bastioner. Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage, og i år er musik og poesi tilføjet statements fra aktuelle samfundsdebattører. Sammen med skuespilere, musikere og digtere giver de deres bud på hvad genåbningen af København egentlig betyder.

Et genåbnet København

Efter årevis med metrobyggeri og afspærrede pladser efterfulgt af et forår med nedlukning af samfundet, så er genåbning den store overskrift for alle de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven. Det Kgl. Bibliotek har taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Værkerne er skrevet af de højaktuelle digtere Olga Ravn, Mette Moestrup og Caspar Eric, og de præsenteres her for første gang.

Poesien får i år modspil af tre markante samfundsdebattører, nemlig juristen, forfatteren og debattøren Tarek Ziad Hussein, blogger og journalist Maya Tekeli og den dansk-amerikanske jazzsanger og take ’em down-aktivist Mikhala Wolsgaard-Iversen. De vil med hvert deres personlige statement markere metropolens mentale tilstand.  

Det hele indrammes af musikerne Katinka, Marie Carmen Koppel, Isam B, Nana Jacobi og Lighthouse Gospel Choir, og skuespillerne Laura Allen Müller, Mathias Rahbæk og Signe Egholm.

Katinka debuterede i 2014 med ep’en I Røntgen, og allerede året efter var hun med sit band på alles læber, da de vandt talentprogrammet Karrierekanonen. Siden er det blevet til to albums og flere ep’er samt prestigefyldte priser som Årets Håb ved Steppelulven i 2017 og Årets Komponist ved Carl Prisen 2018. I Bibliotekshaven 3. september kan sangerinden opleves sammen med bandets guitarist Simon Ask.

Caspar Eric debuterede i 2014 med digtsamlingen 7/11, som indbragte ham Bodil og Jørgen Munch-Christensens kulturlegat. Efterfølgende er han udkommet med et langdigt og to digtsamlinger, som alle har høstet store roser fra anmelderne. Hør ham læse et helt nyt digt, skrevet særligt til Bibliotekshaven LIVE. 

Tarek Ziad Hussein er jurist, debattør og forfatter til bogen Det Sorte Skæg: om at være dansk muslim. Tarek vil dele sin tanker om genåbningen i tale, skrevet særligt til Bibliotekshaven LIVE.

Laura Allen Müller Smith er uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater 2001. Hun gjorde sig i 2002 bemærket som lady Anne i Shakespeares Richard III og har siden bl. a. haft roller i Don Juan på Det Kongelige Teater 2003 og i forestillinger på Bådteatret. Til Bibliotekshave LIVE præsenterer hun Inger Christensens smukke digt København.

billedetekst som læses af skærmlæser Forudbestil en lækker picnic-pose til to personer på info@madkartoteket.dk.

Lækker picnicpose

Fuldend eftermiddagen med et køligt glas fra Diamantens pop-up bar, som også byder på både søde og salte fristelser. Som noget særligt er det muligt at forudbestille en lækker picnickurv til to personer med sprød salat med kylling, lækre snacks og økologisk hvidvin, som kan nydes i den historiske københavnske have. en pose koster 350 kr.

Forudbestil ved at skrive til: info@madkartoteket.dk

Torsdag 20. august kl. 17 - Marie Carmen Koppel, Olga Ravn, Mihkala Wolsgaard-Iversen og Mathias Rahbæk.

Torsdag 27. august kl. 17 - Isam B, Nana Jacobi, Lighthouse Gospel Choir, Mette Moestrup, Maya Tekeli og Signe Egholm. 

Torsdag 3. september kl. 17 - Katinka, Caspar Eric, Tarek Ziad Hussein og Laura Allen Müller. 

Arrangementet er gratis.

Praktisk info:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19. Tryk her for at læse mere om, hvad du kan forvente som gæst i Den Sorte Diamant.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉