Bibliotekshaven LIVE med litteratur og musik i grøn oase

Skuespillere og musikere inviterer indenfor i den historiske, hemmelighedsfulde have bag Den Sorte Diamant, smukt indrammet af Krigsmuseet og Rigsarkivet.

torsdag 27. august 2020 kl. 17:00 Bibliotekshaven
Isam B og Bibliotekshaven med Det Kgl. Biblioteks gamle bygning i baggrunden
Isam B og Bibliotekshaven med Det Kgl. Biblioteks gamle bygning i baggrunden

BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 2:3

 

By-rummet omkring Bibliotekshaven indbyder til at blive anvendt. Det sker med sommerscenen Bibliotekshaven LIVE, som i slutningen af august måned endnu engang åbner denne hemmelighedsfulde oase i storbyen op med musik, litteratur og poesi.

Belle epoque
I år sender Det Kgl. Bibliotek en kærlig tanke til den københavnske belle epoque, i overgangsperioden mellem det 19. og det 20. århundrede. Det moderne gennembruds år, hvor talent fra hele Norden samledes i København, der repræsenterede den gyldne port mod kontinentet. På verdensnavne som Henrik Ibsen, August Strindberg, Knut Hamsun, og Selma Lagerlöff udøvede København en uimodståelig tiltrækningskraft, og den danske hovedstad fungerede som en kulturmetropol for hele Skandinavien.

Senere fik andre skandinaviske kunstnere som Sigrid Undset og  Astrid Lindgren også et forhold til byen. Det Kgl. Bibliotek vil på baggrund af de mange vidnesbyrd, som findes i vores samlinger fra denne periode, skabe tre sommereftermiddage med performance og musik som en hyldest til  storhedstiden. Københavner-poesien med historiske poeter som Michael Strunge, Tove Ditlevsen og Jens August Schade vil blive hyldet – og helt nye værker af bl.a. Caspar EricOlga Ravn og Mette Moestrup vil blive præsenteret. De er kommissioneret af Det Kgl. Bibliotek særligt til lejligheden.

Skandinaviens kulturmetropol
Københavns rolle som skandinavisk kulturmetropol før og i fremtiden vil virke som grundinspirationen for hvert af de tre arrangementer, der vil inddrage live-musik, poesi og artister fra hele Norden. En hommage til København, der åbner op igen efter en mørk og rådvild tid de seneste måneder.

Her vil man gratis kunne opleve musik, readings og performance og musikere som Katinka, Marie Carmen Koppel, Isam B og Nana Jacobi m.fl. - og indtage et glas kølig vin under afslappede og stemningsfulde forhold i de tre eftermiddage.

Isam B er bl.a. kendt fra Outlandish, men især de seneste år fra en forrygende solokarriere og anmelderroste fortolkninger af gamle danske numre som I Danmark er jeg født. I Bibliotekshaven spiller han sit nye nummer, Ramadan i København, sammen med sanger Nana Jacobi, der er co-writer på sangen.

Mette Moestrup er kendt som en af tidens skarpeste postfeministiske digtere og for sin eksperimenterende stil. Hun debuterede i 1998 med Tatoveringer og har siden udgivet en lang række digtsamlinger samt vundet bl.a. Montanas Litteraturpris og Beatrice-prisen. I 2019 blev hun desuden tildelt Statens Kunstfonds Livsvarige hædersydelse. Mette Moestrup læser et helt nyt digt op skrevet særligt til Bibliotekshaven LIVE. 

Torsdag 20. august kl. 17 - Marie Carmen Koppel, Olga Ravn m.fl. (deltagernavne tilføjes løbende)

Torsdag 27. august kl. 17 - Isam B, Mette Moestrup m.fl. (deltagernavne tilføjes løbende)

Torsdag 3. september kl. 17 - Katinka m.fl. (deltagernavne tilføjes løbende)