Bibliotekshaven LIVE med musik, poesi og statements

Sensommer i den hemmelige have midt på Slotsholmen

torsdag 27. august 2020 kl. 17:00 Bibliotekshaven
Isam B, Signe Egholm, Nana Jacobi, Mette Moestrup og Maya Tekeli.
Isam B, Signe Egholm, Nana Jacobi, Mette Moestrup og Maya Tekeli.

BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 2:3

 

OBS: På grund af vejret afholdes arrangementet i Den Sorte Diamant. Vær opmærksom på, at der på grund af covid-19-restriktioner vil være et begrænset antal pladser.

Bibliotekshaven ligger og gemmer sig imellem Christiansborg og Det kgl. Bibliotek. Imellem magtens og kulturarvens bastioner. Det Kgl. Biblioteks succesfulde sommerscene Bibliotekshaven LIVE vender tilbage, og i år er musik og poesi tilføjet statements fra aktuelle samfundsdebattører. Sammen med skuespilere, musikere og digtere giver de deres bud på hvad genåbningen af København egentlig betyder.

Et genåbnet København

Efter årevis med metrobyggeri og afspærrede pladser efterfulgt af et forår med nedlukning af samfundet, er genåbning den store overskrift for alle de optrædende kunstnere, digtere, musikere og talere, man kan møde i haven. Det Kgl. Bibliotek har taget initiativ til at få skrevet ny dansk lyrik som respons til den københavnske virkelighed nu og her. Værkerne er skrevet af de højaktuelle digtere Olga Ravn, Mette Moestrup og Caspar Eric, og teksterne præsenteres her for første gang.

Poesien får i år modspil af tre markante samfundsdebattører, nemlig juristen, forfatteren og debattøren Tarek Ziad Hussein, blogger og journalist Maya Tekeli og den dansk-amerikanske jazzsanger og take ’em down-aktivist Mikhala Wolsgaard-Iversen. De vil med hvert deres personlige statement markere metropolens mentale tilstand.  

Det hele indrammes af musikerne Katinka, Marie Carmen Koppel, Isam B, Nana Jacobi og Lighthouse Gospel Choir, og skuespillerne Laura Allen Müller, Mathias Rahbæk og Signe Egholm.

Isam B er bl.a. kendt fra Outlandish, men især de seneste år fra en forrygende solokarriere og anmelderroste fortolkninger af gamle danske numre som I Danmark er jeg født. I Bibliotekshaven spiller han sit nye nummer, Ramadan i København, sammen med sanger Nana Jacobi, der er co-writer på sangen. Med på scenen er også pianist Søren Møller og perkussionist Yohan Ramon.

Mette Moestrup er kendt som en af tidens skarpeste postfeministiske digtere og for sin eksperimenterende stil. Hun debuterede i 1998 med Tatoveringer og har siden udgivet en lang række digtsamlinger samt vundet bl.a. Montanas Litteraturpris og Beatrice-prisen. I 2019 blev hun desuden tildelt Statens Kunstfonds Livsvarige hædersydelse. Mette Moestrup læser et helt nyt digt op skrevet særligt til Bibliotekshaven LIVE.

Maya Tekeli er journalist og debattør, og kendt for blandt andet Twitter-profilen "Det lille mememageri", hvor hun med et skarpt satirisk blik skaber memes med udgangspunkt i politik og samfund. Hun vil tale om betydningen af genåbningen, som hun ser den.

Signe Egholm er uddannet fra Statens Teaterskole i 2003. Signe Egholm Olsen er bl.a. kendt for sin rolle som Maria i Nordkraft, og for en lang række roller på både tv og i teatret, bl.a. i den anmelderroste opsætning Tove! Tove! Tove!. I Bibliotekshaven læser hun Tove Ditlevsens smukke digt København op.

billedetekst som læses af skærmlæser Forudbestil en lækker picnic-pose til to personer på info@madkartoteket.dk.

Lækker picnicpose

Fuldend eftermiddagen med et køligt glas fra Diamantens pop-up bar, som også byder på både søde og salte fristelser. Som noget særligt er det muligt at forudbestille en lækker picnickurv til to personer med sprød salat med kylling, lækre snacks og økologisk hvidvin, som kan nydes i den historiske københavnske have. En pose koster 350 kr.

Forudbestil ved at skrive til: info@madkartoteket.dk

Torsdag 20. august kl. 17 - Marie Carmen Koppel, Olga Ravn, Mikhala Wolsgaard-Iversen og Mathias Rahbæk.

Torsdag 27. august kl. 17 - Isam B, Nana Jacobi, Lighthouse Gospel Choir, Mette Moestrup, Maya Tekeli og Signe Egholm. 

Torsdag 3. september kl. 17 - Katinka, Caspar Eric, Tarek Ziad Hussein og Laura Allen Müller. 

 Arrangementet er gratis.

Praktisk info:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19. Tryk her for at læse mere om, hvad du kan forvente som gæst i Den Sorte Diamant.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉