Portrætfilm om Margaret Atwood og hendes passioner

Dokumentarfilmen A Word after a Word after a Word is Power indkredser forfatteren bag The Handmaid’s Tale og hendes lidenskab for politik, natur og litteratur

onsdag 25. marts 2020 kl. 19:00 Dronningesalen
Foto: Peter Bregg
Foto: Peter Bregg

KØB BILLET

   
Standard   90 kr.
Diamantklub   70 kr.
Studerende   60 kr.


Få rabat som medlem af Diamantklubben
Læs mere og meld dig ind med det samme

Imens autoritære ledere kommer til magten, anti-abort-bevægelser vinder indpas, og klimatruslen lurer i baggrunden, har Margaret Atwoods forfatterskab fået nyt liv. Med tv-versionen af den dystopiske The Handmaid's Tale er Atwoods navn blevet cementeret verden over. I denne nye portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes turne verden rundt i forbindelse med den længe ventede udgivelse af The Testaments, der netop er udkommet på dansk med titlen Gileads Døtre. Filmen giver os et hjertevarmt indblik i et liv centreret omkring Atwoods passion for både litteratur, politik og natur. Gennem arkivklip og interviews tegnes et billede af en kvinde, der livet igennem har sagt, hvad hun mente - og sat handling bag sine ord.

Filmvisningen arrangereres i samarbejde mellem CPH:DOX og Det Kgl Bibliotek i Den Sorte Diamants Dronningesal med introduktion af filmens to instruktører Nancy Lang og Peter Raymont. I løbet af et år fulgte de og deres crew Atwood og hendes afdøde partner Graeme Gibson rundt i hele USA.

Rachel Kelly (foto: Gerard Collect), synger live i Dronningesalen

forside - frank vender hjemRachel Kelly (foto: Gerard Collect), synger live i Dronningesalen: Margaret Atwoods prisbelønnede The Handmaid’s Tale har også inspireret den verdensberømte danske komponist Poul Ruder til operaen af samme navn, som kan opleves på Det Kgl. Teater fra den 1. maj. Efter Atwood-filmen synger den internationale operastjerne Rachel Kelly flere numre fra operaen, hvor hun spiller hovedrollen som Offred. Hun bliver akkompagneret af Det Kgl. Teaters pianist på Det Kgl. Biblioteks Steinway-flygel

Efter filmen vil Bo Green Jensen, som er en af de danske forfattere og filmkritikere, som er blevet meget inspireret af Atwoods forfatterskab, deltage i en samtale med Lise Bach Hansen, som til dagligt leder International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Bo Green Jensen har fulgt og læst Atwood gennem alle årene. Han har ikke bare anmeldt nogle af hendes bøger i bl.a. Weekendavisen, han har også mødt og interviewet hende. En tekst, man bl.a finder i hans bog Andre stemmer. Bo Green Jensen har i løbet af årene ligeledes fulgt filmatiseringerne af hendes værker, og har som den estimerede filmkritiker han er, også sine holdninger til bl.a. HBO's The Handmaid's Tale og Netflixs Alias Grace. Desuden er han meget velbevandret i Margaret Atwoods lyriske og essayistiske forfatterskab – og ser hende på mange måder som en litterær pendant til Joni Mitchell. Alt det kommer han til at fortælle mere om, ligesom publikum får mulighed for at stille spørgsmål til hans syn på hendes omfattende værk.

Bo Green Jensen er digter og cand.phil. i engelsk. Har skrevet om film, musik og litteratur for både Weekendavisen og Berlingske siden 1981. Debuterede samme år som forfatter og har skrevet 40 bøger i snart sagt alle genrer, senest En kugle af liv (2019). Har bl.a. modtaget Kritikerprisen og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Lise Bach Hansen er kulturproducent på Det kgl. Bibliotek og har i mange år stået i spidsen for International Forfatterscene, som hver eneste sæson har nogle af verdens allerstørste forfattere som gæster på Dronningesalens scene.

Visningen arrangeres i samarbejde med CPH:DOX, en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. I år afholdes CPH:DOX i dagene 18.-29. marts. Se hele programmet.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉