TO OG TO med Katrine Wiedemann og Maja Ravn

I serien TO OG TO, der handler om kunstneriske partnerskaber, mødes sceneinstruktøren og scenografen i en talk om samarbejdet bag deres kunstneriske samarbejde

tirsdag 5. november 2019 kl. 19:00 Blixen-salen
Maja Ravn, Katrine Wiedemann og Mathias Kryger ( (foto: Martin Lehmann / Miriam Dalsgaard / Mads Nissen)
Maja Ravn, Katrine Wiedemann og Mathias Kryger ( (foto: Martin Lehmann / Miriam Dalsgaard / Mads Nissen)

KØB BILLET

   
Standard    90 kr.
Diamantklub    70 kr.
Studerende    60 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

”Hun har udfriet mig fra en faglig ensomhed, som jeg troede var et grundvilkår. Jeg ved ikke, hvor hun begynder, og jeg holder op (…) Hvad kom først, kunsten eller venskabet? Det kan nok ikke adskilles.” Sådan beskriver den danske instruktør Katrine Wiedemann, i sin selvbiografi Ved Gudernes Bord, sit samarbejde med scenografen Maja Ravn. De to har igennem mange år kørt parallelt løb i den danske teaterverden. I denne udgave af TO OG TO vil de to tale om deres mangeårige samarbejde og om at være sammen om den skabende proces.  

Maja Ravn er uddannet scenograf og kostumedesigner fra Statens Teaterskole (1993). I 2003 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, og i 2008 modtog hun en Reumert som Årets Scenograf for Et drømmespil (2007-8) af August Strindberg på Betty Nansen Teatret. Et drømmespil modtog også en Reumert for Årets Forestilling, hvor Katrine Wiedemann var instruktør.

Katrine Wiedemann er scene- og filminstruktør. Hendes opsætninger har siden begyndelsen af 1990erne været blandt de mest indflydelsesrige i den danske scenekunst. Yderligere har hun modtaget en Reumert for Årets instruktør og for forestillingen Havfruen på Republique i 2006 og i 2008 en Reumert for Årets Forestilling – denne gang med Et Drømmespil af August Strindberg.

Samtalepartner for Ravn og Wiedemann i Blixen-salen vil være kunstskribent Mathias Kryger. Han er kunstanmelder på dagbladet Politiken, har kurateret flere store udstillinger på blandt andet Kunsthal Charlottenborg og var tidligere på året vært på tv-programserien Makværk eller Mesterværk på DRK.

Arrangementet er del af serien TO OG TO, der handler om kunstneriske partnerskaber og er blevet til i forbindelse med udstillingen Cirkelbryder på Det Kgl. Bibliotek.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉