TO OG TO med Ursula Andkjær Olsen og Sophia Kalkau

I serien TO OG TO, der handler om kunstneriske partnerskaber, mødes forfatteren og billedkunstneren i en talk om samarbejdet bag deres fælles kunstneriske udtryk

onsdag 23. oktober 2019 kl. 19:00 Blixen-salen
Ursula Andkjær Olsen, Sophia Kalkau
Ursula Andkjær Olsen, Sophia Kalkau

KØB BILLET

   
Standard   90 kr.
Diamantklub   70 kr.
Studerende   60 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Igennem mere end et årti har Sophia Kalkau arbejdet tæt sammen med digteren Ursula Andkjær Olsen. De to kvinders kunstneriske samarbejde er gensidigt som et venskab: Kalkau står for at sætte visuel form på Andkjær Olsens bøger, Andkjær Olsen digter om Kalkaus billeder. Ord og billeder forenes i et fortættet, fælles kunstnerisk udtryk. I denne talk vil Andkjær Olsen og Kalkau fortælle om deres kunstneriske samarbejde igennem årene.

Sophia Kalkau er uddannet fra Det Kgl. danske Kunstakademi og har siden starten af 1990’erne udstillet hyppigt i både ind- og udland, heriblandt på Glyptoteket, i Malmø Kunsthal og Maison du Danemark. Senest Stoffet og Ægget på Kunsten, Museum of Modern Art Aalborg. Hun er gennem årene blevet tildelt adskillige priser og hædersbevisninger. I 2018 modtog hun Kunstkritikerprisen for sin udstilling, Line of Circles, vist på Sorø Kunstmuseum, og året forinden blev udstillingen præmieret af Statens Kunstfond. I 2015 blev hun tildelt Statens Livsvarige Hædersydelse.

Ursula Andkjær Olsen debuterede med Lulus sange og taler i 2000 og har siden udgivet en lang række digtsamlinger – og senest den anmelderroste roman Krisehæfterne. Hun har skrevet tekster og dramatik til opera og sceniske værker heriblandt Sol går op, sol går ned og Den bedste af alle verdener. Hun er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og har gået på Forfatterskolen 1997-99. I dag er hun rektor på Forfatterskolen. Hun har modtaget adskillige priser, er medlem af Det Danske Akademi og blev i 2017 tildelt Statens Livsvarige Hædersydelse.

Samtalepartner for Kalkau og Olsen i Blixen-salen vil være kunstskribent Mathias Kryger. Han er kunstanmelder på dagbladet Politiken, har kurateret flere store udstillinger på blandt andet Kunsthal Charlottenborg og var tidligere på året vært på tv-programserien Makværk eller Mesterværk på DRK.

Arrangementet er del af serien TO OG TO, der handler om kunstneriske partnerskaber og er blevet til i forbindelse med udstillingen Cirkelbryder på Det Kgl. Bibliotek.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉