Uffe Ellemann-Jensen og Lykke Friis

Som jeg husker det (3:4): Året 1989. Uffe Ellemann-Jensen er tredje gæst i serien, hvor fire markante personligheder fortæller om levet liv, og hvordan vi erindrer det. Ellemann-Jensen er i samtale med Lykke Friis.

onsdag 18. september 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Uffe Ellemann-Jensen og Lykke Friis
Uffe Ellemann-Jensen og Lykke Friis

KØB BILLET

   
Standard   70 kr.
Diamantklub   30 kr.
Studerende   50 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

I samtale med udenrigskorrespondent Lykke Friis vil Uffe Ellemann-Jensen kaste et blik tilbage og fortælle om et levet liv, og hvordan han erindrer det. Samtalen vil således ikke være en traditionel genfortælling af de velkendte og dramatiske episoder i Ellemann-Jensens tilværelse, men mere et forsøg på at indkredse den komplicerede proces, det er at huske tilbage på et langt og uoverskueligt livsforløb for at beskrive det på en bestemt måde.

Uffe Ellemann-Jensen gik ind i politik i 1977 og forblev medlem af Folketinget frem til 2001. Han har været formand for Venstre og var udenrigsminister fra 1982 til 1993 – altså har han beskæftiget sig med udenrigspolitiske anliggender i mere end et årti.

Med udgangspunkt i Golden Days Festivalens tema i 2019, om det skelsættende år 1989, vil Ellemann-Jensen i Dronningesalen fortælle om, hvordan han oplevede det tumultariske år med Murens fald og kommunismens sammenbrud, og hvorfor året 1989 er det år, han gerne vil opleve en gang til.

ARRANGEMENTET ER EN DEL AF GOLDEN DAYS 2019