Bibliotekshaven LIVE med Kierkegaard-temaet Gentagelsen

Skønhed og fordybelse med musik, litteraturoplæsning og lyrik i den historiske, grønne og stemningsfulde oase, indrammet af Den Sorte Diamant, Krigsmuseet og Rigsarkivet

onsdag 19. juni 2019 kl. 17:00 Bibliotekshaven
Fra venstre: Josefine Klougart, Karen-Lise Mynster, Fredrik Gunnarson og Paolo Russo
Fra venstre: Josefine Klougart, Karen-Lise Mynster, Fredrik Gunnarson og Paolo Russo

BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 3:3

 

Bag Den Sorte Diamant ligger den historiske bibliotekshave – smukt indrammet af Krigsmuseet (tidligere Tøjhusmuseet), Rigsarkivet og Det Kgl. Biblioteks gamle bygning. Med Det Kgl. Biblioteks sommerscene Bibliotekshaven LIVE åbnes der op til Bibliotekshavens unikke byrum, der i sig selv inviterer til fordybelse og eftertænksomhed. Her vil man gratis kunne opleve musik, litteraturoplæsning, performance og lyrik under afslappede og stemningsfulde forhold. 

Temaet for arrangementet er Gentagelsen, som ligesom temaerne for de to øvrige arrangementer er inspireret af filosoffen Søren Kierkegaards omfattende værk. Gentagelsen står som et af de mest centrale begreber i Kierkegaards forfatterskab og skal forstås som menneskets mulighed for at være nærværende og til stede i nuet. Arrangementets program og atmosfæren i Bibliotekshaven vil lægge op til, at publikum kan være netop dét. Kierkegaard er selv allestedsnærværende ved arrangementet, både i Bibliotekshaven, hvor han i form af Louis Hasselriis’ statue sidder og skuer ud over de smukke omgivelser, og  i biblioteksbygningerne bag ved haven, der huser den enestående Kierkegaard-samling. 

Skuespiller Karen-Lise Mynster vil give stemme og personlighed til de banebrydende digte i Inger Christensens samling alfabet fra 1981. Digtene eksperimenterer med alfabetet og Fibonaccis berømte talrække og afspejler for alvor Gentagelsen som begreb. 

Den svenske skuespiller Fredrik Gunnarson fører os ind i den store svenske digter Gunnar Ekelös poetiske og underfulde univers, og endelig har Josefine Klougart udvalgt en sekvens fra sit forfatterskab, der netop handler om Kierkegaard-temaet Gentagelsen

Musiker Paolo Russos intense og unikke lyd vil danne rammen om arrangementet. På det fascinerende instrument, den argentinske harmonika bandoneón, vil han med en helt særlig fornemmelse for  instrumentets spændvidde male fængslende lydbilleder og skabe fortættede stemninger med sin musik. 

Der vil være mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens man lader sig opsluge af atmosfæren i den vidunderlige og hemmelige oase, som Bibliotekshaven er. 

Arrangementerne er gratis

I samarbejde med:

 

 

oticon-fonden

 

Bibliotekshaven