Bibliotekshaven LIVE med Kierkegaard-temaet Forførelsen

Skønhed og fordybelse med musik, litteraturoplæsning og lyrik i den historiske, grønne og stemningsfulde oase, indrammet af Den Sorte Diamant, Krigsmuseet og Rigsarkivet

onsdag 12. juni 2019 kl. 17:00 Bibliotekshaven
Theis Ørntoft, Nana Jacobi, Sonja Richter, Søren Møller og Niels Barfoed
Theis Ørntoft, Nana Jacobi, Sonja Richter, Søren Møller og Niels Barfoed

BIBLIOTEKSHAVEN LIVE 2:3

 

Bag Den Sorte Diamant ligger den historiske bibliotekshave – smukt indrammet af Krigsmuseet (tidligere Tøjhusmuseet), Rigsarkivet og Det Kgl. Biblioteks gamle bygning. Med Det Kgl. Biblioteks sommerscene Bibliotekshaven LIVE åbnes der op til Bibliotekshavens unikke byrum, der i sig selv inviterer til fordybelse og eftertænksomhed. Her vil man gratis kunne opleve musik, litteraturoplæsning, performance og lyrik under afslappede og stemningsfulde forhold. 

Temaet for arrangementet er Forførelsen, der ligesom temaerne for sommerens to øvrige arrangementer er inspireret af filosoffen Søren Kierkegaards omfattende værk. Temaet er inspireret af den berømte Forførerens dagbog, men det kan også være både naturens, litteraturens, musikkens og Bibliotekshavens forførende kraft. Kierkegaard er allestedsnærværende ved arrangementet, både i Bibliotekshaven, hvor han i form af Louis Hasselriis’ statue sidder og skuer ud over de smukke omgivelser, og i biblioteksbygningerne bag ved haven, der huser den enestående Kierkegaard-samling. 

Litteraturkritiker og forfatter Niels Barfoed vil læse et særligt kapitel op fra sit erindringsværk Farvel så længe!: nogle erindringer. I bogen beretter Barfoed blandt andet om sin barndom, hvor han legede i kvarteret rundt omkring Slotsholmen, herunder i den magiske bibliotekshave. Fra scenen i netop denne have vil publikum blive indspundet i den forførende kraft, denne lokalitet kan have – både på store og små. 

Skuespiller Sonja Richter vil give stemme til en forførende og erotisk novelle fra den udødelige italienske klassiker Dekameron. Både novellens form og indhold vil med al tydelighed anskueliggøre litteraturens og ordets forførende kraft.
Dekameron består af i alt 100 noveller forfattet af en af den europæiske prosa-traditions fædre, Giovanni Boccaccio, der også er repræsenteret i Det Kgl. Biblioteks samlinger.

Forfatter og digter Theis Ørntoft vil på samme måde demonstrere litteraturens forførende kraft i Bibliotekshaven, når han læser op af sine egne digte. 

Sanger og sangskriver Nana Jacobi vil, sammen med pianist Søren Møller, stå for de musikalske indslag og skabe den musikalske ramme om arrangementet. Nana Jacobis drømmeagtige stemme vil fuldende musikkens lokkende kraft i Bibliotekshavens naturskønne omgivelser. 

Der vil være mulighed for at nyde et glas vin eller en kop kaffe, mens man lader sig opsluge af atmosfæren i den vidunderlige og hemmelige oase, som Bibliotekshaven er.

Arrangementet er gratis

I samarbejde med:

oticon-fonden

oticon-fonden

Bibliotekshaven