Ritt Bjerregaard og Hanne-Vibeke Holst

Som jeg husker det (2:4): En politikers erindringer. Ritt Bjerregaard er anden gæst i serien, hvor fire markante personligheder fortæller om levet liv, og hvordan vi erindrer det. Bjerregaard er i samtale med forfatter Hanne-Vibeke Holst

tirsdag 2. april 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Ritt Bjerregaard som hun tager sig ud på forsiden af bogen 'Erindringer'
Ritt Bjerregaard som hun tager sig ud på forsiden af bogen 'Erindringer'

KØB BILLET

   
Standard   70 kr.
Diamantklub   30 kr.
Studerende   50 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder? Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Ritt Bjerregaard har været i politik i mere end 40 år og har betrådt store stillinger som minister, kommissær i EU og overborgmester i København. I 2015 udkom første bind af hendes store selvbiografiske værk Erindringer, der samtidig skildrer de seneste 70 års danmarkshistorie, som en af de mest markante politiske profiler i nyere tid husker den. Om andet bind, Valgt - Erindringer II, fra 2017 skrev Anne Sophia Hermansen i Berlingske:
'Hendes erindringer er ikke kun et hovedværk i dansk erindringslitteratur, men også et værdigt eftermæle for et usædvanligt menneske. Tak for kampen, Ritt.'

I samtale med forfatteren Hanne-Vibeke Holst vil Ritt Bjerregaard kaste et blik tilbage og fortælle om et levet liv, og hvordan hun erindrer det. Samtalen vil således ikke være en traditionel genfortælling af de velkendte og dramatiske episoder i Bjerregaards tilværelse, men mere et forsøg på at indkredse den komplicerede proces, det er at huske tilbage på et langt og uoverskueligt livsforløb for at beskrive det på en bestemt måde.

I sin opsigtsvækkende roman Knud, den store fra 2013 om sin far, fortatteren Knud Holst, prøvede Hanne-Vibeke Holst til dels selv kræfter med det svære erindringsstof.
I en anmeldelse af bogen i Information kaldte Marie Louise Kjølbye den 'en grum og generøs roman': 'Hanne-Vibeke Holst har aldrig skrevet bedre end i denne bog'.