Morten Pape og Iben Maria Zeuthen - ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Som jeg husker det (1:4) - opvækst i ghettoen. Morten Pape er første gæst i serien, hvor fire markante danskere fortæller om deres erindringslitteratur. Pape er i samtale med journalist Iben Maria Zeuthen.

mandag 25. februar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Rasmus Lund (Morten Pape)
Foto: Rasmus Lund (Morten Pape)

KØB BILLET

   
Standard   70 kr.
Diamantklub   30 kr.
Studerende   50 kr.

ARRANGEMENTET ER UDSOLGT


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Morten Pape fik i 2015 et massivt gennembrud med debutromanen Planen, som skildrer hans opvækst i ghettoen Urbanplanen på Amager. I 2018 udgav han den anmelderroste Guds Bedste Børn, der kredser om unge mennesker på kanten af samfundet med udgangspunkt det meget omtalte drab i Holmbladskvarteret.

Morten Pape vil med udgangspunkt i sine romaner tale om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om fremmedhad, kulturelle sammenstød og den frustration og vrede, der kommer til udtryk pga. manglende forståelse på tværs af kulturer.

På scenen i Dronningesalen vil Pape være samtale med Iben Maria Zeuthen - journalist og tidligere radiovært på programmet Det Næste Kapitel på Radio24Syv.

Morten Pape er født i 1986. Han er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16, og ud over sine to romaner har han blandt andet skrevet manuskript til DR-serien Liberty.