Arven efter kolonierne: Hverdagsracisme og afro-danskere

Foredragsrække: Dansk Vestindien - 100-året for salget af kolonien

onsdag 29. november 2017 kl. 19:00 Rotunden
Pressefoto af Adam Holm
Pressefoto af Adam Holm

UDSOLGT

Standard

80 kr.

Diamantklub

20 kr.

Studerende

40 kr. 

 

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Efterårets sidste debataften, med Adam Holm som vært, sætter fokus på hverdags-racisme, såkaldt hygge-racisme og afro-danskerne i dagens Danmark.

Men hvor stort er problemet? Hvis ansvar er det at italesætte det? Og kan trådene trækkes tilbage til Danmarks koloniale fortid? 

I panelet vil være:
Jeannette Ehlers er en dansk kunstner, uddannet fra kunstakademiet og baseret i København. En ofte eksperimentiel natur karakteriserer hendes værker, og hun har i igennem årene skabt et cinematisk univers, der dykker ned i etnicitet og identitet, inspireret af hendes egen dansk-vestindiske baggrund.

billedetekst som læses af skærmlæser Den dansk-caribiske kunstner Jeannette Ehlers (f. 1973) bruger sin egen krop til at debattere Danmarks fortid som kolonimagt. I det voldsomme video- og performanceværk 'Whip It Good' pisker hun et hvidt lærred og efterlader striber af kul som ar. Foto: Zoe Maxwell

 Dzifa Akpalu Pedersen er oprindeligt fra Accra i Ghana, men kom til Danmark, da hun var 5 år gammel. Til dagligt arbejder hun som sygeplejerske på Rigshospitalet, men i september sprang hun ud som debattør, da hun skrev et debat-indlæg i Politikken, som gav udtryk for hendes holdninger til og erfaringer med diskrimination og racisme i Danmark.

Said Hussein er generalsekretær i Somali Diaspora Organisation. Han kom som 6-årig til Danmark igennem familiesammenføring og er uddannet bachelor i offentlig administration. Desuden er han partner og administrerende direktør for konsulentfirmaet Somadvice og medstifter af udviklingsorganisationerne Fair Fishing og Diaspora Retshjælp.

 Mary Tesfay er født i 1984. Hun kom som 2-årig til Danmark sammen med sin familie som flygtninge fra Eritrea. Hun er uddannet cand.pæd. i pædagogisk antropologi og pædagog. Hun er optaget af forholdet mellem minoritet og majoritet, og hvordan det udspiller sig i det daglige møde mellem mennesker, mellem mennesker og institutioner og desuden optaget af, hvordan opdragelse og forældreskab forvaltes, når etnisk minoritetsstatus også er en faktor. Hun startede i sommers bloggen Brun & Dansk - www.brunogdansk.blog

Arrangementet laves i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder, der netop har udgivet en rapport om afro-danskernes oplevelser med diskrimination.