Henrik Saxgren: Ultima Thule

En del af Arctic Imagination

tirsdag 9. maj 2017 kl. 20:00 Dronningesalen
Henrik Saxgren og Nukâka Coster-Waldau
Henrik Saxgren og Nukâka Coster-Waldau

KØB BILLET

Standard:

100 kr.

Diamantklub:

  65 kr.

Studerende

50 kr. 

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
Følg os:
Instagram

En af Danmarks fineste fotografer, Henrik Saxgren, præsenterer sit ny fotografiske storværk i Den Sorte Diamant. Den grønlandske skuespiller Nukâka Coster-Waldau læser højt fra grønlandske myter.

I 2014 begyndte Saxgren at arbejde i Thule med projektet Ultima Thule. Han ville undersøge hvor meget af den oprindelige fangerkultur, der var tilbage.
Han skriver bl.a. om projektet: ”Den nuværende Thule-kultur har klaret sig i mere end 700 år, men klimaforandringer udgør nu en direkte trussel mod denne kultur. Thule-distriktet er stadig et usædvanligt barsk sted at leve, og uanset at fangerne i dag har opvarmede huse med rindende vand og internet, er det liv, der udspiller sig på havisen, når fangerne jager de store havpattedyr, ikke væsentligt forskelligt fra det liv, som deres forfædre levede for mange tusinde år siden. Problemet er bare, at havisen er ved at forsvinde. For 25 år siden var der fra Qaanaaq 100 km ud til iskanten – i dag er der kun 25 km.” 

Dette er et af flere arrangementer i Danmark under overskriften Arctic Imagination - en kunstnerisk brainstorm om smeltende is og stigende temperaturer på tværs af Atlanten

På blot 100 år er Arktis og Nordpolen blevet forvandlet fra livsfarlige og gådefulde yderområder til egne, der har brug for vores beskyttelse og ansvarsfølelse. Seks store biblioteker i New York, København, Stockholm, Oslo og Nuuk går i 2017 med Arctic Imagination sammen om et enestående samarbejde på tværs af Atlanten, hvor en række højt profilerede kunstneriske og kreative stemmer vil bidrage til den globale brainstorm på området.

Læs mere om projektet

 

Henrik Saxgrens bog om projektet, Ultima Thule, udkommer på Gyldendal på dagen for arrangementet, 9. maj.
Præsentationen af værket i Dronningesalen er del af forårets store arrangementsrække Arctic Imagination - læs mere her. 

CV
Henrik Saxgren (f. 1953), fotograf og billedkunstner med en stor bog- og udstillingsproduktion bag sig.

Saxgren har senest været aktuel i Danmark med udstillingen HYBRiD på Glyptoteket i København og har en stor udstillingsaktivitet uden for landets grænser, bl.a. i London, Oslo, New York, Berlin, Paris, Rotterdam og Houston.

Han har modtaget flere priser og er repræsenteret i adskillige samlinger. Senest har han i november modtaget danske fotografers ærespris, Fotogratula.

 

Samtalen foregår på dansk.