AFLYST Brooklyn Rider redefinerer og genopfrisker kammermusikken

Strygerkvartet med usædvanlig musikalsk nerve og genrebøjende repertoire hyldes som fremtiden for kammermusik. Hør den fortolke dansk og nordisk folkemusik

tirsdag 13. april 2021 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Shervin Lainez
Foto: Shervin Lainez

Koncerten er aflyst pga. corona-restriktioner.
Billetkøbere får automatisk refunderet deres billetkøb via Billetlugen. Har du spørgsmål, kan du kontakte os på kultur@kb.dk.

 

Hvis du tror, du ved alt om kammermusik, så tro om igen. New Yorker-kvartetten Brooklyn Rider er blevet beskrevet som fire klassiske musikere med en energi som et ungt rockband, der på overraskende vis revitaliserer og redefinerer kammermusikken.
Kvartetten har vakt international opsigt med sine nyfortolkninger af 300 år gamle strygekvartetter og et repertoire på tværs af genrer – fra Beethoven til amerikansk minimalisme og helt ny-komponerede værker med inspiration fra folk og jazz.

Dens live-optrædener har en helt usædvanlig musikalsk nerve, den vækker opsigt og høster anmelderroser fra alle hjørner af musikverdenen. Dansk Folkemindesamling har forsynet kvartetten med dansk/nordisk folkemusik, så mon ikke vi får deres version af spillemandsmusik at høre?

Program
Caroline Shaw (1982-): Schisma (2018)
Gonzalo Grau (1972-): Aroma a Distancia (2018)
Bedřich Smetana (1824-1884): Strygekvartet nr. 1 i e-mol, (From My Life)

- Pause -

Osvaldo Golijov (1960-): Yiddishbbuk (1992)
Colin Jacobsen (1978-): 3 Miniatures (2011)

VINBILLEDE_iStock-692701874

Vinsmagning i Salonen inden koncerten, tilkøb 145 kr.
Madkartoteket afholder vinsmagning kl. 19 inden aftenens koncert. Én af kvartettens medlemmer kommer og fortæller, hvad han foretrækker, når det gælder gode vine.
Vinsmagningen har begrænsede pladser og kræver særskilt billet.

Koncerten varer ca. 90 minutter inkl. pause.

I koncertpausen kan du købe drikkevarer og snacks i caféen. Forudbestil før koncertstart og undgå kø.

Koncertserien Strygekvartetter er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Det Obelske Familiefond.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉