SE LIVESTREAM: Julien Libeer forbinder Bach og Schubert med Ravel

Pianisten har manifesteret sig på den internationale scene med sit fremragende spil, sine spændende koncertprogrammer og sit engagement i musikdebatten

tirsdag 10. november 2020 kl. 20:00 Dronningesalen

SE LIVESTREAM

Se koncerten live her på siden tirsdag kl. 20

KØB BILLET

Standard  200 kr.
Diamantklub  125 kr.
Studerende   90 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Praktisk info:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19. Tryk her for at læse mere om, hvad du kan forvente som gæst i Den Sorte Diamant.

 

Madtilbud: Coq au vin

Kjell Westö_Tritonus_forside_endeligCoq au vin & røvermos af efterårets rodfrugter. Èt glas vin og vand. Den Sorte Diamants Salon kl.18 -20, 250 kr. pr. person. Der er mulighed for tilkøb af vin. Bestilling her.

Det var kærlighed ved første tone, da Julien Libeer som 4-årig første gang oplevede Leonard Bernstein dirigere West Side Story på tv-skærmen i barndomshjemmet. Hvordan kunne dét at skabe musik være andet end det mest fantastiske og storslåede i verden! Dette blev starten på Libeers interesse for musikken. Allerede som 6-årig fordybede han sig i klaverspillet, og det har siden ført til en strålende karriere som koncertpianist. Libeer tror på, at musik langt ud over sin æstetiske værdi kan forandre og gøre en forskel for dem, der vil lytte, og denne idé om musikkens kapacitet er afsættet for de kunstneriske projekter, som han igangsætter og tager del i. Foruden sin karriere som pianist har han sit eget tv- og YouTube-projekt, Glass Bead Game Talks, hvor han formidler diskussioner om den klassiske musiks udvikling og relevans i samtiden.

Derudover er han vært for en række programmer på belgisk tv, hvor omdrejningspunktet er historiefortælling igennem musik.

Libeer kaster sig ofte ud i overraskende repertoirevalg som f.eks på hans seneste album Bach Bartók, hvor Bach sættes overfor Bartok. Denne aften er der Bach, Ravel og Schubert på programmet, og Libeer trækker elegant en tråd fra Bachs Franske suite over Ravels suite Valses nobles et sentimentales til Schuberts sene sonate D 960. Ravels Valses nobles et sentimentales er udover at læne sig op af barokkens suiteform tydeligt inspireret af Schubert.

Program
Maurice Ravel (1875-1937): Valses nobles et sentimentales
Johann Sebastian Bach (1685-1750): Fransk suite nr. 5 i G-dur, BWV 816
Franz Schubert (1797-1828): Klaversonate nr. 21 i B-dur, D960

Se video med Julien Libeer, som spiller Bachs Fransk Suite i g-mol: 

Koncerten varer ca. 1 time og 20 min.

Koncertserien Pianister er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for musik og Beckett-Fonden.

I koncertpausen kan du købe drikkevarer og snacks i caféen. Forudbestil før koncertstart og undgå kø.

StBe 

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉