Lou Reeds legendariske Metal Machine Music i ny fortolkning

Sonisk rejse med Athelas Sinfonietta Copenhagen ind i det amerikanske rock-ikons univers af støj, nye lyde, sære klange og en tidløs, monumental skønhed

onsdag 7. oktober 2020 kl. 20:00 Dronningesalen
Athelas Sinfonietta Coenhagen fremfører omstridt værk
Athelas Sinfonietta Coenhagen fremfører omstridt værk

ENDNU IKKE FORSALG

   
Standard  150 kr.
Diamantklub    90 kr.
Studerende    70 kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

NY MUSIK I DIAMANTEN

Lou Reeds album Metal Machine Music udkom på en dobbelt-lp i 1975 og blev øjeblikkelig betragtet som et af de værste albums nogensinde. Nu spilles det på scenen i Dronningesalen af Athelas Sinfonietta Copenhagen. 
Anmelderne brugte i1975 formuleringer som "det lyder som en dyb stønnen fra et galaktisk køleskab", og at det var lige så spændende at opleve som en nat på en tom rutebilstation. En anmelder skrev: "Ethvert lokale hvor denne plade sættes på vil tømmes for mennesker på et øjeblik", og i bogen The Worst Rock 'n' Roll Records of All Time af Jimmy Guterman og Owen O'Donnell blev det nr. 2.

100.00 solgte eksemplarer på tre uger
På trods af denne modtagelse solgte albummet dog 100.000 eksemplarer i de tre uger, det var på gaden, inden det blev trukket tilbage.
Lou Reed optrådte først med værket i 2002 sammen med det tyske ensemble Zeitkratzer, der siden har opført værket i flere versioner.

Tiden har arbejdet for Metal Machine Music, som tiden gør for meget banebrydende musik. Man kan nu høre, at der inde i det støjbaserede album, gemte sig en dynamisk ny musik, der forenede rockens energi med elementer fra samtidens amerikanske komponister som La Monte Young.

Der er skabt flere arrangementer, både med og uden elektronisk forstærkning eller instrumenter, og ved denne lejlighed arbejder Athelas Sinfonietta Copenhagen sammen med Reinhold Friedl fra Zeitktratzer, der i sin tid overbeviste Lou Reed om, at Metal Machine Music kunne spilles med ikke-elektroniske musikinstrumenter.

Der venter publikum en sonisk rejse ind i et univers af støj, nye lyde, sære klange og en tidløs, monumental skønhed som den man kan finde i en bjergside der suger sollyset til sig.

Athelas Sinfonietta Copenhagen:
Det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas opfanger nye strømninger, præsenterer dem for det musikinteresserede publikum og er således med til at formidle bud på musikkens fremtid. Det er her, tidens komponister kan høre deres egen og kollegernes musik, her unge musikere og dirigenter kan få spændende opgaver og chancer, og det er her, publikum kan få et indblik i, hvad der optager tidens komponister.

Koncerten varer ca. 90 min. inkl. pause.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉