Mads Tolling Quartet udvidet med sangerinden Sinne Eeg

Den danske jazzviolinist og 40-årsfødselar Mads Tolling, som i 20 år har haft en karriere i USA, spiller nyt koncertrepertoire fra den dansk-amerikanske sangbog

søndag 5. juli 2020 kl. 20:00 Dronningesalen
Mads Tolling
Mads Tolling
 

KØB BILLET

   
Standard  220 kr.
Diamantklub  170 kr.
Studerende  100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

I sine mange år i udlandet har Mads Tolling indtil videre høstet to Grammy-priser samt en ”Rising Star Award” fra det anerkendte amerikanske Downbeat Magazine. Hertil kommer otte års medlemskab i henholdsvis bassisten Stanley Clarkes band og i crossover-strygergruppen Turtle Island Quartet. 

Tolling etablerede i 2014 sin danske kvartet med Jacob Fischer og har siden da spillet vel over 150 koncerter i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Ud over Mads Tolling og Jacob Fischer består kvartetten af Matthias Petri på bas og Andreas Svendsen på trommer. Den optrådte sidst i Den Sorte Diamant i 2016 for at fejre Svend Asmussens 100-årsfødselsdag. Ved den lejlighed var sangerinden Sinne Eeg også med på scenen. 

Sinne Eeg PHOTO by Stephen Freiheit 1P6A1866_aRGB_HighSinne Eeg. Foto: Stephen Freiheit

Til aftenens koncert afspejler repertoiret danske musikeres indflydelse i USA, og kvartetten giver prøver på, hvordan danske sange og kompositioner igennem årene er blevet spillet i det store land. Ligeledes bliver der sat fokus på interessen fra amerikanske jazzmusikere i at give koncerter i Danmark. Dette kulminerede i 60’ernes Jazzhus Montmartre, som blev en meget populær scene for det københavnske jazzpublikum. 

 

Medvirkende:
Mads Tolling, violin
Jacob Fischer, guitar
Matthias Petri, bas
Andreas Svendsen, trommer
Sinne Eeg, vokal 


✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉