Hårrejsende violin-dueller i musik af Vivaldi m.fl.

Den engelske violinvirtuos Adrian Chandler og Concerto Copenhagens soloviolinist Fredrik From flytter fingrene med lynets hast i Vivaldis dobbeltkoncerter

lørdag 25. april 2020 kl. 16:00 Dronningesalen
Violin-virtuosen Adrian Chandler, Foto: Fatkoala Images
Violin-virtuosen Adrian Chandler, Foto: Fatkoala Images

KØB BILLET

   
Standard  200 kr.
Diamantklub  150 kr.
Studerende  100 kr.

Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Antonio Vivaldi – den store italienske barokkomponist – var en forrygende violinvirtuos; det mærker man bl.a. i hans berømte violinkoncerter De fire årstider. Men når Vivaldi komponerer for flere soloinstrumenter, hører man tydeligt, at der også var andre i hans samtid, der kunne flytte fingrene.

Disse dobbeltkoncerter er opvisninger i hårrejsende, duellerende virtuositet, og vi har sat den engelske violinvirtuos Adrian Chandler og Concerto Copenhagens Fredrik From til at udfordre hinanden i disciplinen.

Som dette program ønsker at vise, fostrede Italien adskillige meget talentfulde komponister: Vivaldis dobbeltkoncerter suppleres med værker af nogle hans bedste og fineste samtidige – Gregori, Dall’Abaco og Brescianello. 

I de første årtier af det 17. århundrede skete der store fremskridt i violinteknikken. Italien var førende i denne udvikling, mens resten af Europa fulgte trop og nye musikalske former opstod – herunder især (solo)koncerten, som bragtes til perfektion af Vivaldi.

Selvom Vivaldi af en ubegavet eftertid er blevet påduttet at have skrevet den samme koncert 400 gange, er sandheden den, at han var én af sin tids mest avantgardistiske komponister. Hans eksperimenter med instrumenternes klange og nuancer faldt i frugtbar jord under hans næsten livslange tilknytning til orkestret på Ospedale della Pietà, der var en af Venedigs fire institutioner for forældreløse børn og i øvrigt udelukkende bestod af kvinder. Man må forestille sig, at det var for dette orkester, han komponerede hovedparten af sine dobbelt- og multiinstrument-koncerter.

Violinisten Adrian Chandler er en førende fortolker af italiensk barokmusik og har opnået stor anerkendelse for sin virtuositet og for sit engagement som solist og ensembleleder. Ved siden af arbejdet som musiker er Chandler en engageret musikforsker på jagt efter nyt og ukendt repertoire for hans eget ensemble, La Serenissima. De fleste af hans mange indspilninger har opnået stor anerkendelse hos musikkritikerne verden over.

Medvirkende
Concerto Copenhagen
Adrian Chandler, violin og musikalsk ledelse
Fredrik From, violin 

Program
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i G-dur, RV 575
G. L. Gregori: Concerto Grosso i g-mol, opus 2 nr. 9
E. F. dall’Abaco: Koncert for strygere i B-dur, opus 5 nr. 5
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner i G-dur, RV 516
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i D-dur, RV 564
G. A. Brescianello: Violinkoncert i G-dur, RV 564
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner i D-dur, RV 513

Koncerten varer ca. 90 minutter inkl. pause
I koncertpausen kan du købe drikkevarer og snacks i caféen. Forudbestil før koncertstart og undgå kø.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉