Grammy-vinder Monty Alexander spænder fra jazz til reggae

Efter sin opvækst på Jamaica er Alexander blevet en amerikansk klassiker på klaveret, og han mestrer mange forskellige genrer på sit stor-swingende piano

torsdag 20. februar 2020 kl. 20:00 Dronningesalen

KØB BILLET

   
Standard 270 kr.
Diamantklub 200 kr.
Studerende 120 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Næsten 60 år efter han flyttede til USA fra Kingston, Jamaica, er den Grammy-nominerede stjernepianist Monty Alexander blevet en amerikansk klassiker på klaver. Alexanders repertoire består af en bred vifte fra jazz til jamaicanske udtryk, og han kombinerer uden besvær genrer som blues, gospel, bebop, calypso og reggae.

Monty Alexander begyndte sin karriere som pianist allerede som 4-årig ved at spille julesange på gehør, og som 5-årig kunne han underholde familie og naboer på bedste vis. Han modtog aldrig nogen formel musikalsk undervisning, men tilegnede sig som barn alle de forskellige klange og rytmer, der udgør hans musikalske palet i dag.

Alexander fører sig i bedste forstand frem på et swingende piano, hvilket han har demonstreret i adskillige trioer i topklassen, heriblandt med bassist John Clayton og trommeslager Jeff Hamilton samt med den legendariske bassist Ray Brown og guitarist Herb Ellis. Alexander var endvidere featured pianist i Tony Bennett-Count Basie Orchestra på albummet A Swinging Christmas og har været med til at indspille soundtracks til flere film, herunder Bird (1988), Clint Eastwoords Charlie Parker-biografi, og Quincy Jones’ For Love Of Ivy. (1968)

Til aftenens koncert vil trioen bestå af Monty Alexander på klaver, JJ Shakur på bas og Jason Brown på trommer.

  ✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉