Stjernespækket vinterjazz med Enrico Pieranunzi Trio

Tre velspillende jazz-giganter fra Italien og Danmark finder sammen om original musik, krydret med kollektive improvisationer og fornemme jazz-standarder

onsdag 19. februar 2020 kl. 20:00 Dronningesalen
Enrico Pieranunzi
Enrico Pieranunzi

KØB BILLET

   
Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

 

Den italienske stjernepianist Enrico Pieranunzi har samlet en ny danskbaseret trio med bassist Thomas Fonnesbæk og trommeslager Morten Lund.

Pianist og komponist Enrico Pieranunzi er blevet en verdensstjerne inden for jazzgenren. Han er kendt for at spille poetisk med en nuanceret harmoni og en elegant behersket tilgang til moderne post bop-jazz. Han trækker på den store europæiske musiktradition med virtuose, klassisk påvirkede teknikker og har tidligere samarbejdet med store navne som Chet Baker, Lee Konitz, Paul Motian, Charlie Haden, Chris Potter, Marc Johnson og Joey Baron. Pieranunzi har mere end 70 indspilninger under eget navn bag sig og er ophavsmand til over 300 kompositioner. Nogle af disse er blevet til standarder og bliver spillet og indspillet af musikere verden over, eksempelvis Night Bird, Don’t Forget the Poet og Fellini’s Waltz.

Thomas Fonnesbæk er en dansk superbassist, der har spillet sig ind i verdenseliten på området. Fonnesbæk er synæstetiker, dvs. han har en evne til at visualisere musik som farver, og kombineret med hans talent på sit instrument, gør det ham til en særligt bemærkelsesværdig musiker. Han har spillet sammen med adskillige store danske musikere og modtog i 2015 en Danish Music Award.

Morten Lund er en af Europas mest erfarne jazz- og session-trommeslagere. Han bliver prist for sin kreative, swingende og melodiske tromme og har snart medvirket på 300 optagelser. Han har vundet den prestigefyldte Ben Webster Award i 2006. 

Medvirkende:
Enrico Pieranunzi, klaver
Thomas Fonnesbæk, bas
Morten Lund, trommer 

  ✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉