Det musikalske geni Mozart som ung og legesyg joker

Concerto Copenhagen præsenterer et koncertprogram, der kommer hele vejen rundt om mesterkomponistens fascinerende, uforudsigelige og omstridte personlighed

lørdag 1. februar 2020 kl. 16:00 Dronningesalen
Morten Ramsbøl. Foto: Jonas André

KØB BILLET

   
Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

Mozart har længe været betragtet som et af de største musikalske genier, verden har set, men f.eks. gennem Milos Formans filmmesterværk Amadeus blev man bekendt med en helt anden side af det ovældende naturtalent. Her møder vi en ung og uerfaren mand med hang til selvoptagethed og uanstændig opførsel.

Uenigheden om Mozarts liv og personlighed er stor, og Formans fortolkning er blot én af mange, men her i koncertprogrammet præsenteres det fascinerende spændingsfelt mellem geniet og den legesyge, spøgefulde joker, under musikalsk ledelse af oboist Antoine Torunczyk.

forside - frank vender hjemKONCERTINTRODUKTION KL. 15.
Fri adgang med koncertbillet:
Operaekspert og musikformidler Henrik Engelbrecht præsenterer Mozart i det fascinerende spændingsfelt mellem geniet og jokeren.
Sted: Blixen-salen, Den Sorte Diamant. 

Ein Musikalischer Spaß er, som titlen antyder, humoristisk musik, men det er også grovkornet satire, hvor komponisten gør nar af sine mindre begavede kollegaer. Obokvartet i F-dur regnes for et af de vigtigste stykker kammermusik for obo og er – trods sin lethed og elegance – yderst krævende for musikerne. I Andante fra Cassation i G-dur møder vi den kun 13 år gamle Mozarts tidlige genialitet i den nærmest overjordisk smukke, langsomme sats for strygere. Og til sidst – Divertimento nr. 11, hvor Mozart, her i sit sidste teenageår, udfolder hele sin palet med ungdommelig lethed og opfindsomhed, kombineret med en mesters kompositoriske overblik og kontrol.

Medvirkende:
Concerto Copenhagen
Antoine Torunczyk – obo og musikalsk ledelse 

Program
Wolfgang Amadeus Mozart: Ein musikalischer Spaß, K.522
Wolfgang Amadeus Mozart: Obokvartet i F-dur, K.370
Wolfgang Amadeus Mozart: Andante fra Cassation i G-dur, K.63
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento nr. 11 i D-dur, K.251

Koncerten varer ca. 90 min. inkl. pause 

I koncertpausen kan du købe drikkevarer og snacks i caféen. Forudbestil før koncertstart og undgå kø.

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉