Halleluja for Händels julehit Messias med Camerata Øresund

Kom i julestemning med den storslåede og passionerede klassiker, der for mange er lige så vigtig en juletradition som æbleskiver og gløgg, juletræer og gaver

lørdag 7. december 2019 kl. 16:00 Dronningesalen
anouar_brahem_2_photo przemek_wozny
Julekoncert i Dronningesalen 2018. Foto: Lars Krabbe

UDSOLGT

   
Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende   90 kr.

 

Koncerten er desværre udsolgt, men du kan allerede nu købe billet til Händels Messias næste år, den 5/12 2020 ved at klikke her
OBS: Early Bird-rabat i december

 

Camerata Øresund har de sidste år spillet julen ind i Den Sorte Diamant og i år bliver det med Händels mesterværk Messias. For mange er netop dette stykke musik lige så vigtig en
juletradition som æbleskiver og gløgg, og de fleste kan nynne med på det storslåede Halleluja-kor.

Koncerten vil blive ledsaget af unge solister, heriblandt Eline Soelmark, Cassandra Lemoine, Mathias Monrad Møller, Lucas Bruun de Neergaard og Joel Kyhle.

Selvom Messias i dag er indbegrebet af jul, er det ikke oprindeligt tænkt som et juleværk - Händel skrev derimod Messias til påske. Værkets første del handler om Jesu fødsel, anden del om hans død og tredje del om hans opstandelse og troen på ham. Men historien har ændret traditionen og i dag er Messias det ultimative juleværk, især på grund af fortællingen om Jesu fødsel. 

Værket havde stor betydning for Händel. Dette kan bl.a. ses på hans gravsted, hvor der er opført en statue af komponisten, der i hånden holder noderne til sopranarien I Know That My Redeemer Liveth. Händel skrev Messias i en utrolig fart – forskning viser, at han kun brugte 24 dage på det. På trods af dette står det i dag som et af musikhistorien mest betydelige værker. 

Camerata Øresund består af unge dygtige instrumentalister og sangere fra både Danmark og Sverige og er således en samlende enhed i Øresundsregionen. Siden grundlæggelsen i 2010 har ensemblet formået at vokse sig til et af de mest synlige barokmusik-ensembler i Danmark – i høj grad på grund af sin nytænkende og innovative tilgang til den klassiske musik. 

Med sin dynamiske og levende spillestil puster Camerata Øresund nyt liv i det barokke repertoire og er på den måde med til at udfordre gængse normer inden for klassisk musik og flytte barrierer mellem musikere og publikum. Orkestret henvender sig derfor især til den yngre generation af koncertgængere, som søger inspiration og oplevelser på tværs af musikgenrer. 

Camerata Øresund har som et af sine hovedformål at opdage morgendagens baroksolister og tilbyde dem en platform og et afsæt til videre spring i deres karriere. 

Koncerten varer ca. to timer og 30 minutter inkl. pause.
I koncertpausen kan du købe drikkevarer og snacks i caféen. Forudbestil før koncertstart og undgå kø.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.

 ✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉