Space Series med lyd, lys, musik og rum i Diamantens Atrium

Atriets 12-kanals højtalersystem er i centrum, når værket November Ritual improviseres frem af Wayne Siegel, Palle Mikkelborg, Helen Davies og Mira Siegel

lørdag 9. november 2019 kl. 21:00 Atrium
Space Series i Atrium. Foto: Jesper Egelund
Space Series i Atrium. Foto: Jesper Egelund

KØB BILLET

   
Standard 120 kr.
Diamantklub   90 kr.
Studerende   50 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

November Ritual – et værk bliver til i Diamantens Atrium

Spaces Series er tilbage med musik til rummet med de bølgende balkoner – denne gang med et værk, November Ritual, der improviseres frem i løbet af aftenen. Og det hele kan nydes med et glas i hånden.
Det imponerende 12-kanalers højtalersystem i Diamantens højloftede Atrium er hovedpersonen i denne koncert med Wayne Siegels elektronik, Palle Mikkelborgs trompet, Helen Davies’ harpe og Mira Siegels stemme.

Samtidig bliver Den Sorte Diamants indre belyst i de flotteste farver, der følger musikkens dynamik og får rum, lyd, lys og musik til at gå op i en højere enhed.

Aftenen indledes med uddrag af værket Solkreds, som Wayne Siegel har skabt til monumentet Dodekalitten – en enorm stencirkel ved Kragenæs på Lolland. Solkreds spiller hver dag fra solopgang til solnedgang og skaber uforudsigelige, skiftende lydkulisser til monumentets enorme skulpturer, som er hugget i massiv granit af billedhuggeren Thomas Kadziola.

LeonardCohen_PhotoBarryMarsdenMonumentet Dodekalitten på Lolland spiller en rolle i aftenens koncert. Foto: Lotte Rosenkilde

En hyldest til den mørke tid
Ved aftenens koncert improviserer musikerne sammen med Solkreds som udgangspunkt, og efterhånden opstår et nyt værk, November Ritual – en hyldest til den mørke tid. Værket er bestilt af Det Kgl. Bibliotek og består af en fast komponeret ramme med plads til improvisation. Ved hjælp af specieludviklet software styrer Wayne Siegel computerens lyd og lydens placering i det store rum ved at bevæge sine hænder foran computerens kamera. Solisterne tager afsæt i de elektroniske lyde og skaber et fletværk af melodier og harmonier.

Efter et mellemspil med værker for harpe og trompet af Palle Mikkelborg og Helen Davies afsluttes koncerten med en udgave af sangen Mørk er november arrangeret af Wayne og Mira Siegel for sang, trompet, harpe og computer. Sangens melodi stammer fra middelalderen, mens teksten er skrevet af Thorkild Bjørnvig i 1959.

Program:
Solkreds
Solkreds-improvisationer
November Ritual
Mørk er november 

Koncerten varer ca. en time uden pause 

Medvirkende:
Wayne Siegel, computer
Palle Mikkelborg, trompet
Helen Davies, harpe
Mira Siegel, sang 

Tak til Statens Kunstfonds Legatudvalg for støtte til kompositionen.

 Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉