Vivaldis De fire årstider i nutid af Karl Aage Rasmussen - UDSOLGT

I denne udgave af det populære barok-værk er intet komponeret om, men rytmer og klange er justeret, så musikken pludselig indvarsler mere moderne tiders musik

fredag 1. november 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Concerto Copenhagen. Foto: Christoffer Askman
Concerto Copenhagen. Foto: Christoffer Askman

UDSOLGT

   
Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

”Årstiderne 300 år efter Vivaldi” kunne denne nye version af historiens allermest populære og oftest spillede musik fra baroktiden passende hedde.

Musikken er stadig den, vi kender. Men ligesom vi mennesker ændrer os med tiden, må musikken også ændre sig, hvis vores oplevelse af en bestemt musik skal bevares. Magnus Fryklund dirigerer denne aften Concerto Copenhagen med Lars Ulrik Mortensen på cembalo gennem Foråret, Sommeren, Efteråret og Vinteren.

Som optakt til De fire årstider uropføres den prisbelønnede komponist Signe Lykkes nye værk, En verden set fra oven.

LeonardCohen_PhotoBarryMarsdenKarl Aage Rasmussen har justeret rytme og klange for at give sit bud på De Fire Årstider i nutid. Foto: Helene Krag Jespersen

Swinger for fuld styrke
I Politiken har Thomas Michelsen anmeldt pladeudgivelsen af musikken - Karl Aage Rasmussen: The Four Seasons after Vivaldi. Concerto Copenhagen dirigeret af Magnus Fryklund og Lars Ulrik Mortensen - og skriver bl.a.:
'(..)det lyder virkelig godt, og selv om der hele tiden venter nye rytmiske overraskelser rundt om hjørnet, swinger det for fuld styrke.' 


                            Program:
Signe Lykke                     En verden set fra oven
Vivaldi/Rasmussen        Forår
Vivaldi/Rasmussen        Sommer
Vivaldi/Rasmussen        Efterår
Vivaldi/Rasmussen        Vinter

Koncerten varer ca. en time uden pause.

KONCERT-INTRODUKTION KL. 19 I BLIXEN-SALEN:
Orkesterchef Nikolaj de Fine Licht taler om Concerto Copenhagens samarbejde med koncertens komponister, Karl Aage Rasmussen og Signe Lykke, i en samtale med projektleder og akkordeonist Frode Anders.
Gratis mod forevisning af koncertbillet. Begrænset antal pladser, først til mølle-princip.

Efter koncerten vil der være reception for CD-udgivelsen af De Fire Årstider af Karl Aage Rasmussen samt en overrækkelse af H.C. Lumbye-prisen til Signe Lykke af Svend Hvitfeldt Nielsen fra Legatforeningen.

Læs Karl Aage Rasmussen artikel i Det Kgl. Biblioteks Kulturkalender om Vivaldis udødelige værk og arbejdet med at 'iscenesætte' det i nutid. 

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉